1. Haberler
  2. Gündem
  3. Marmara’ya korkutan deprem uyarısı! 3 yıl boyunca sürecek… Ahmet Ercan o ilçeleri uyardı

Marmara’ya korkutan deprem uyarısı! 3 yıl boyunca sürecek… Ahmet Ercan o ilçeleri uyardı

featured
service

Ercan, İstanbul’un Avrupa Yakası’nın yüzde 65 oranında yüksek deprem riski taşıdığını, Anadolu Yakası’nda ise bu oranın yüzde 35 olduğunu belirtti. Deprem odağının Avrupa Yakası’nda olacağını ifade eden Ercan, özellikle Küçükçekmece ve çevresinde yoğun yapılaşmanın ciddi bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Risk altındaki bölgeler arasında Suriçi, Fatih, Zeytinburnu, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Güneşli ve İkitelli gibi yerler ön plana çıkıyor.

Anadolu Yakası’nda da deprem riski taşıyan alanlar bulunduğunu belirten Ercan, Fenerbahçe’nin Kurbağalıdere çevresi, Maltepe ve Kartal sahil kesimleri ile Tuzla ve Adalar’ın bazı bölgelerinin tehlike altında olduğunu ifade etti.

Marmara Denizi'nde deprem | Son depremler

Ercan, Marmara Ereğlisi açıklarında 7-7.2 büyüklüğünde bir depremin beklendiğini söyleyerek, Tekirdağ’daki yazlık bölgelerin büyük bir risk altında olmadığını, ancak bölge genelinde ciddi bir yıkımın yaşanabileceğini belirtti. Bu depremin Tekirdağ’a yakın olacağı ve etkisinin büyük olacağı konusunda uyarıda bulundu.

İstanbul’da en güvenli bölgelerin şehrin kuzeyinde yer aldığını dile getiren Ercan, bu bölgede yapılan havalimanının yerleşimi kuzeye kaydırdığını belirtti. Ancak, İstanbul’un mevcut yapılaşma yükünü kaldırmasının mümkün olmadığını ve kentsel dönüşüm yerine yapısal dönüşümün zorunlu olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Marmara’ya korkutan deprem uyarısı! 3 yıl boyunca sürecek… Ahmet Ercan o ilçeleri uyardı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz