1. Haberler
  2. Gündem
  3. MASAK’ın “Kara Para” Soruşturması İçin Görevlendirdiği Vergi Müfettişi, Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

MASAK’ın “Kara Para” Soruşturması İçin Görevlendirdiği Vergi Müfettişi, Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı

featured
service

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “kara para aklama” soruşturması kapsamında İstanbul merkezli 25 ilde 134 adrese eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Çok sayıda kişinin yakın takibe alındığı soruşturma kapsamında MASAK raporlarına göre, fenomenlerin banka hesap hareketleri, bağlantılı oldukları kişi ya da kişiler geniş çaplı olarak incelendi.

Operasyonda, sosyal medya hesabından sık sık lüks tüketim yaptığı anlara ait görüntüler paylaşan güzellik merkezi sahibi Neslim Güngen ile eşi İnanç Güngen ve çok sayıda kişi “Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Suçtan Kaynaklanan Malvarlığın Değerlerini Aklama, Resmi Belgede Sahtecilik ve Nitelikli Dolandırıcılık” suçlarından gözaltına alındı. Gözaltına alınanların sayısı 61’e yükseldi.

Operasyona dair ortaya çıkan detaylara göre; Ankara’da 2 bin lira karşılığında sahte ustalık belgeleri düzenlendiği, bu belgelerin 20 bin lira karşılığında franchise olarak tabir edilen bayilere satıldıkları belirlendi. Yine bu bayilerin çoğunun sisteme kayıtlı belgelerinin mevcut olmadığı tespit edildi. Çalışmalarda herhangi bir özelliği olmayan yumak ipler ile marketten alınan sıradan nemlendirici kremlere marka etiketi basılarak “kolajen ip tedavisi”, “gençleştirme ip tedavisi” gibi şekillerde pazarlamalar yapıldığı saptandı.

İncelemelerde, bayilik anlaşması yapmak isteyen kişilerden isim hakkı adı altında yüksek meblağda para talebinde bulunulduğu ve bu ödemelerin banka kanalıyla değil, taşınır veya taşınmaz malların devri şeklinde gerçekleştirildiği anlaşıldı. Yapılan çalışmalarda Neslihan Güngen ve İnanç Güngen tarafından yönetilen şirketler arasında 1,5 milyar liralık hesap hareketi olduğu da tespit edildi.

Öte yandan, MASAK tarafından fenomen çifti araştırmak üzere görevlendirilen vergi müfettişinin, 30’dan fazla kez Neslim Güngen’i cep telefonundan arayarak kayıt dışı görüşme talep ettiği saptandı. Bu telefon görüşmelerinin teknik takibe takılması üzerine vergi müfettişi de operasyona dahil edildi. Vergi müfettişi tatil yaptığı otelde gözaltına alınarak İstanbul’a getirildi.

Kaynak: DHA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MASAK’ın “Kara Para” Soruşturması İçin Görevlendirdiği Vergi Müfettişi, Rüşvet Suçlamasıyla Gözaltına Alındı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz