1. Haberler
  2. Gündem
  3. MEB’den yeni dil eğitim modeli kararı

MEB’den yeni dil eğitim modeli kararı

featured
service

Öğrenciler, haftalık 40 ders saatinde 14 saat İngilizce ve 2 saat Almanca eğitimi alarak çok dilli bir eğitim sürecine katılacaklar.

Geçen yıl 26 ildeki 32 okulda, ortaokul 5’inci sınıf seviyesindeki 2 bin 999 öğrenciyle gerçekleştirilen pilot uygulama, olumlu geri dönüşler aldı. Bakanlık, bu başarıyı dikkate alarak modeli 300 okula çıkarmaya karar verdi. Yeni dönemde modelin, pilot okulların 6’ncı sınıflarında devam ettirilmesinin yanı sıra, belirlenen yeni 5’inci sınıf öğrencileriyle de uygulanması planlanıyor.

MEB yetkililerinin açıklamalarına göre, çok dilli öğretim yaklaşımları benimsenerek hazırlanan bu model, öğrencilerin dil becerilerinin yanı sıra kültürel farkındalıklarını ve iletişim becerilerini de geliştirmeyi amaçlıyor. Öğrencilerin hedef dile maruz kalma süresini artırmayı hedefleyen bu eğitim modeli, Avrupa Dilleri Ortak Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda dört temel dil becerisini kalıcı hale getirecek.

Bakanlık ayrıca, bu modele özgü öğretim materyalleri hazırladı ve öğretmenler ile öğrencilere bu materyalleri ücretsiz olarak temin edecek. Eğitime katılan öğrenciler ve velileriyle yapılan görüşmelerin ardından modelin genişletilmesine karar verildi.

Model, iletişimsel dil öğretimi odaklı ve çok dilli öğretim yaklaşımlarını benimseyen bütünsel bir metodoloji ile planlandı. Bu sayede, öğrencilerin sadece dil becerileri kazanması değil, aynı zamanda etkili iletişim becerileri ve kültürel farkındalık geliştirmesi de hedefleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
MEB’den yeni dil eğitim modeli kararı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz