Meclis’te sığınmacı polemiği: Önerge tartışması kavgalı geçti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Türk Sivil Havacılık Kanunu ve diğer bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifini görüşmek üzere toplandı. Bu toplantıda, Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Suriyeli sığınmacılar konusundaki önergesi gündeme gelince, milletvekilleri arasında hararetli tartışmalar yaşandı.

Sığınmacı politikaları meclis gündeminde parti gruplarının Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergeler arasında, CHP’nin “AK Parti İktidarlarının Suriye ve Sığınmacı Politikalarının Ülkemizde Neden Olduğu Toplumsal Sorunların Araştırılması ve Alınacak Önlemlerin Belirlenmesi” başlıklı araştırma önergesi ele alındı. Bu görüşmeler sırasında, Demokrasi ve Adalet Partisi ile Adalet ve Kalkınma Partisi  milletvekilleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, önerge üzerine söz alarak hükümeti ve diğer siyasileri eleştirdi. Gergerlioğlu, “Bakın, 6-7 Eylül olaylarının bir benzeri yapılıyor. Çocuğun cinayetinde parmağınız var, ey iktidar. İktidar yalnız değil, Ümit Özdağ’a da söylüyorum, sorumsuz söylemleri, kim olursa olsun, iktidarıyla muhalefetiyle sorumsuz söylemler. Can gidiyor, bu can geri gelmez arkadaşlar. Göç İdaresi, İçişleri Bakanlığı’na bağlı. Soruyorum, Kayseri’de bir rapor çalışması yaptın mı? ‘Sadece sığınmacıları gönderiyoruz, şu kadar gönderdik, elimize sağlık’ diyorsunuz. İnsanlar linç ediliyor, katliam var.” şeklinde konuştu. 

Atay Uslu, Suriyeli sığınmacıların gönüllü dönüşleriyle ilgili verileri paylaşıp, CHP’nin raporundaki çelişkileri eleştirerek sert bir çıkış yaptı.

Atay Uslu, Suriyeli sığınmacıların gönüllü dönüşleriyle ilgili açıklamalar yaparak, CHP’nin raporundaki çelişkili ifadeleri gündeme getirdi. Uslu, “CHP’nin hazırladığı bir rapor var, bunu size okuyorum. ‘1951 Cenevre Sözleşmesi’nin koyduğu çekinceyi kaldırmalı.’ Bu, her yerden gelen herkese mülteci hakkı verelim, beş yıl sonra vatandaş yapalım demektir. Biz geçici koruma statüsünü sürdürüyoruz. Oraya şirin görünmek için rapora bunu yazıyorsunuz. Raporunuzda, ‘Açık kapı politikası uygulanıyor ama yetersiz,’ ‘Mültecilere sağlanan hizmetler yetersiz’ diyorsunuz. Bu mu yerlilik? Egemen güçlerin vekili olmak, biz güvenli bölgeye dönüşle ilgili çalışırken, siz destek vermiyorsunuz. Rapor başka, söylem başka; biz hangi CHP’ye inanacağız? Bu rapor, bir yerlere şirin gözükmek için yazıldı. Keşke bu raporu okusaydınız. Biz okuduk, istifade ettik,” diye konuştu.

Uslu’nun açıklamalarının ardından kürsüye çıkan CHP İstanbul Milletvekili Yunus Emre, AK Parti’ye sert yanıt verdi. Emre, “İftiralar atarak, bütün yıkımı muhalefetin üstüne yıkamazsınız. Sorumluluğunuzun farkında olun, bu milletten özür dileyeceksiniz. Türkiye’yi bir sığınmacı deposu haline getirdiniz. İstanbul’un caddelerinde Suriyeli, Iraklı, Afganlı, Pakistanlıdan geçilmiyor. Türkiye büyük bir güvenlik kaosuyla karşı karşıya. Daha birkaç yıl önce İstanbul’da yabancılar tarafından büyük saldırılar olmadı mı? Terör saldırıları Taksim’in göbeğinde gerçekleşmedi mi? Bu insanlar hakkında hangi incelemeler yapıldı? Bu olayın sizin Orta Doğu, Suriye ve sığınmacı politikanızla bağlantısı yok mu? Bizi suçlayamazsınız,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meclis’te sığınmacı polemiği: Önerge tartışması kavgalı geçti!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz