1. Haberler
  2. Gündem
  3. Memur Adayları İçin Fırsat Kapısı Açıldı: Merkez Bankası Memur Alımlarına Başladı

Memur Adayları İçin Fırsat Kapısı Açıldı: Merkez Bankası Memur Alımlarına Başladı

featured
service

Başvurularda, adaylara iki farklı seçenek sunuluyor: KPSS veya ALES puanıyla başvuru yapma imkanı. 01.01.2023 tarihinden sonra alınmış en az 80 KPSSP1 puanı ya da ALES sayısal puanı ile başvurular kabul edilecek. Ayrıca GRE ve GMAT sınavlarından yeterli puanı alan adaylar da başvuru yapabilecek.

KPSS veya ALES Puanı ile Başvuru İmkanı

( = window. || []).push({});

Merkez Bankası, bu yıl 4 farklı pozisyonda memur alımı gerçekleştirecek. Toplamda 35 kişi istihdam edilecek olup, bu kadrolar arasında uzman yardımcısı, araştırmacı, müfettiş yardımcısı ve BT müfettiş yardımcısı yer alıyor. Bu alımlar, Banka’nın farklı ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte planlandı.

Genel Başvuru Şartları ve Yaş Sınırı

Memur alımına başvuracak adaylardan genel nitelikler arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak ve sağlık durumu itibarıyla görevini yapmasına engel bir durumun bulunmaması gibi şartlar aranıyor. Ayrıca, adayların 01.01.1992 ve sonrasında doğmuş olmaları, yani 32 yaşından büyük olmamaları gerekiyor.

Yabancı Dil ve Eğitim Şartları

Tüm kadrolar için geçerli olmak üzere, adayların en az dört yıllık lisans mezunu olmaları şartı bulunuyor. Yabancı dil gereksinimi ise YDS, e-YDS, TOEFL iBT veya Cambridge sınavlarından belirlenen puanların alınması şeklinde belirtilmiş. Bu gereklilikler, uluslararası standartlara uyumlu memur alımı yapılmasını sağlıyor.

Başvuru Tarihleri

Başvurular, 16 Ağustos – 1 Eylül 2024 tarihleri arasında sadece elektronik ortamda yapılacak. Başvuru sürecine dair detaylar ve başvuru ekranı Merkez Bankası’nın resmi web sitesi üzerinden erişime açık olacak. Bu fırsatı kaçırmamak için adayların başvuru tarihlerini dikkatlice takip etmeleri gerekiyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur Adayları İçin Fırsat Kapısı Açıldı: Merkez Bankası Memur Alımlarına Başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz