Memur maaşına yapılan zam o ödemeleri de etkileyecek! Birçok ödemeye zam bekleniyor!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memur maaşlarına yapılacak zam, kıdem tazminatı tavanını da doğrudan etkileyecek. Memur maaş katsayısına bağlı olarak belirlenen bedelli askerlik ücreti de bu artıştan etkilenecek. 2024 Ocak ayında memur maaşlarına yapılan zamla birlikte bedelli askerlik ücreti 182.609 TL olmuştu. Temmuz ayında bu rakamda da artış bekleniyor.

Kıdem Tazminatı ve Bedelli Askerlik Ücretleri

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Memur zamları için Temmuz ayı kritik bir dönem olacak. Memurlar, toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alacak. 2024’ün ikinci yarısı için geçerli olacak zam oranı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak Haziran ayı enflasyon verilerine göre belirlenecek. İlk dört aylık enflasyon verilerine göre, memur ve emekli zammında belirleyici olacak enflasyon farkı %18,21 olarak kümülatif şekilde hesaplandı. Bu da memurlar için Temmuz zammının şimdiden oluştuğunu gösteriyor.

65 Yaş Maaşları ve Engelli Maaşları

SSK veya BAĞ-KUR emekliliği olmayan 65 yaş üzeri vatandaşlara ödenen 65 yaş maaşı da memur zammından etkilenecek. Ocak ayında 3.504,84 TL olan bu maaş, Temmuz ayında zamlanacak. Aynı şekilde, engelli maaşları ve engelli yakını aylıkları da memur zam oranlarına paralel olarak artış gösterecek. Ocak ayında yüzde 40-69 arası engelli oranına sahip vatandaşlara 2.797 TL, yüzde 70 ve üzeri engelli raporu bulunan vatandaşlara ise 4.196 TL ödeniyordu.

Evde Bakım ve Kronik Hastalık Desteği

Evde bakım ve kronik hastalık desteği ödemeleri de Temmuz ayında artış gösterecek. Ocak ayında bu ödemeler 7.608,63 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında bu rakamlar güncellenecek.

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) Ödemeleri

Memur maaşlarına yapılacak zam, SED olarak bilinen çocuk yardımlarında da artışa neden olacak. Çocuk başına yapılan ekonomik destek miktarı 5.330 TL, koruyucu ailelere çocuk başına yapılan ödemeler ise 8.895 TL olarak belirlenmişti. Temmuz ayında bu rakamlar da güncellenecek.

Temmuz ayında memur maaşlarına yapılacak zamlar, sadece memurların değil, birçok farklı kesimin de gelirlerini artıracak. Bu durum, kıdem tazminatından bedelli askerlik ücretine, engelli maaşlarından sosyal yardımlara kadar geniş bir yelpazede etkili olacak. Zam oranları ve enflasyon farkı, hem devlet bütçesine hem de bireysel bütçelere önemli yansımalar yapacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur maaşına yapılan zam o ödemeleri de etkileyecek! Birçok ödemeye zam bekleniyor!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz