1. Haberler
  2. Gündem
  3. Memur ve emekliye dev zam! %25’e ek + %35 zam geliyor: 10125 TL’lik aylık maaşlar cebi dolduracak…

Memur ve emekliye dev zam! %25’e ek + %35 zam geliyor: 10125 TL’lik aylık maaşlar cebi dolduracak…

featured
service

Memur ve emekliye dev zam! %25’e ek + %35 zam geliyor: 10125 TL’lik aylık maaşlar cebi dolduracak…- Son zam değerlendirmeleri ile birlikte Sosyal ve Çalışma Bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplu görüşmelerde, maaş zamlarıyla ilgili iki önemli nokta belirlendi. Merkez Bankası’nın Ocak ayı enflasyon tahminlerine dayanarak, yeni maaş zamlarıyla ilgili bazı detaylar netleşmeye başladı.

ZAM GÖRÜŞMELERİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Temmuz ayında emekli ve memur maaşları için belirlenen zam miktarları, 1 Ağustos’ta başlayan toplu sözleşme görüşmeleriyle şekilleniyor. 21 Ağustos tarihine kadar sürecek olan bu görüşmeler, emekli ve memur maaşlarında yapılacak zamları ve hakları netleştirecek. Emekliler ve memurlar, 7. dönem toplu sözleşme sürecini dikkatle takip ediyorlar.

Çalışma Bakanlığı’nda Bakan Vedat Işıkhan önderliğinde yapılan 7. toplu görüşme toplantısı, dün saat 14.00’te başladı. Toplantıda 11 hizmet kolundaki sendikaların ve Memur konfederasyonlarının genel başkanlık üyeleri yer aldı. Toplantıda mali talepler ve öneriler sunuldu ve görüşmelerin Ağustos ayı boyunca devam edeceği belirtildi.

%35’LİK TEKLİF GELDİ

Memur-Sen, memur ve memur emeklilerini temsil eden yetkili konfederasyon olarak seçildi. İlk görüşmelerde hizmet kollarının önerileri ele alındıktan sonra, anlaşma sağlanması durumunda genel taleplere geçilecek. Memur-Sen, 2025 yılı için refah payı dahil %25 ve %15’lik zam teklifi sunuyor. Ayrıca, 2024 yılı için refah payı dahil olmak üzere her üç ayda %35, %10, %15 ve %10’luk artışlar öneriliyor.

%61 ZAM BEKLENTİSİ

Türkiye Kamu-Sen, 2024’ün ikinci yarısında %30’luk bir artış talep ederken, Ocak ve Temmuz aylarında %20’lik artışlar ve Ocak ayındaki zam üzerine %10’luk refah payı eklenmesini teklif ediyor. Bu yılın ikinci yarısındaki enflasyon oranı, Merkez Bankası’nın hesaplamalarına göre %31.92 olarak belirlendi ve Ocak ayındaki zam oranları bu rakamdan hareketle belirlenecek. Yıllık enflasyonun geçen ay %38.21’den bu ay %47.27’ye çıkması beklenirken, bazı tahminlere göre bu rakamların %61.01’e çıkabileceği öngörülüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur ve emekliye dev zam! %25’e ek + %35 zam geliyor: 10125 TL’lik aylık maaşlar cebi dolduracak…
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz