1. Haberler
  2. Gündem
  3. Memur Zammında Son Gün: Hükümetten Teklif Yok, Sendikalardan Eylem Var

Memur Zammında Son Gün: Hükümetten Teklif Yok, Sendikalardan Eylem Var

featured
service

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde son gün olan 22 Ağustos’ta hükümet ile yetkili sendika Memur-Sen arasında bir görüşme gerçekleşmedi. Çalışma Bakanlığı gün boyu yeni bir oran duyurmadı. Memur-Sen de toplantı için davet gelmediğini açıkladı.

Hükümetin son teklifi, 2024 yılı için yüzde 15+10, 2025 yılı için yüzde 6+6 zam şeklindeydi. Memur-Sen ise 2024 yılının ilk üç ayı için yüzde 35, ikinci üç ay için yüzde 25, üçüncü üç ay için yüzde 20, son üç ay için de yüzde 15 zam talep ediyordu. Ayrıca kira yardımı talebi de vardı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, “Hükümetin adil ve kabul edilebilir bir teklif sunacağını umut ediyoruz” dedi. Ancak memur ve memur emeklilerinin umut ettiği yeni bir teklif 21 gündür süren pazarlık sürecinin son gününde bir türlü gelmedi.

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise saat 17 itibariyle bakanlıktan ayrıldı. Masa boş kaldı ama resmi takvime göre gece 12’ye kadar süreç devam ediyor.

Hükümet ile Memur-Sen arasındaki görüşmelerden sonuç çıkmazken, diğer sendikalar da eylem yaptı. Hedefte hem hükümet hem de Memur-Sen vardı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türkiye Kamu-Sen ve Birleşik Kamu-İş, Ankara’da Çalışma Bakanlığı önünde toplandı. Burada basın açıklaması yapan sendika temsilcileri, hükümetin teklifini “yoksulluk zammı” olarak nitelendirdi.

KESK Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik, “İktidar masadaki sarı sendikanın varlığından da güç alarak yüzde 2’lik bir oynama ile kamu emekçilerinin aklıyla dalga geçmiştir” dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Yardımcısı Şaban Kaygusuz ise “Memur-Sen 2 yıl için toplamda yüzde 110, diğer sendikalar yüzde 158 zam isterken, hükümetin yüzde 25’lik teklifi memur-Sen’in 2024’ün ilk 3 ayı için istediği yüzde 35’e bile ulaşamadı. Kira yardımı talebi ise hükümetin gündemine hiç alınmadı” diye konuştu.

Birleşik Kamu-İş Genel Başkanı Hasan Kütük de “Ayakları yere basan, piyasanın gerçeklerini gören bir teklif duymak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Memur Zammında Son Gün: Hükümetten Teklif Yok, Sendikalardan Eylem Var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz