1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji haritayı resmen değiştirdi! İstanbul, Ankara İzmir dikkat: Çok kuvvetli geliyor

Meteoroloji haritayı resmen değiştirdi! İstanbul, Ankara İzmir dikkat: Çok kuvvetli geliyor

featured
service

Sıcaklıkların Artışı ve Hissedilen Dereceler

Yapılan değerlendirmelere göre, ülkenin kuzeydoğusunda parçalı bulutlu hava hakim olacak. Artvin çevreleri, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgeler ise genel olarak az bulutlu ve açık bir hava ile geçecek. Rüzgâr ise Marmara’nın güneybatısı, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda kuzey yönlerden kuvvetli şekilde esecek. Rüzgârın hızının 40-60 km/saat arasında değişmesi öngörülüyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Haftalık Hava Durumu ve Sağanak Uyarıları

İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Toros, Afrika sıcaklarının Türkiye’yi etkisi altına aldığını ve İstanbul’da Temmuz ayında ortalama sıcaklıkların 24-25 derece civarında olduğunu belirtti. Ancak bu sıcaklıkların, eyyam-ı bahur döneminde 34-35 dereceye yükselmesi ve hissedilen sıcaklığın 40 dereceyi bulması öngörülüyor. Toros, küresel ısınmanın da sıcaklık artışlarında etkili olduğunu vurgulayarak, son yıllarda sıcaklık rekorlarının kırıldığını ve bunun çeşitli felaketlere yol açtığını ifade etti.

Yağış ve Sıcaklık Tahminleri

İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Dr. Güven Özdemir, eyyam-ı bahur dönemi ile ilgili açıklamalarda bulunarak, temmuz sonunda sıcaklıkların 2-3 derece arttığını belirtti. Salı günü Marmara ve Batı Karadeniz’de yerel yağışların beklenmesiyle birlikte, sıcaklıkların mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Metropollerde sıcaklıkların hissedilen derecelerinin daha yüksek olabileceği, 34-35 derece seviyelerine ulaşabileceği ve nem ile birlikte 40 dereceyi bulabileceği belirtiliyor.

Sıcak Havalar İçin Öneriler ve Uyarılar

Sıcak hava dalgasının özellikle yaşlılar, kronik hastalar, hamileler ve çocuklar için tehlikeli olabileceğine dikkat çeken Özdemir, saat 10.00 ila 17.00 arasında dışarı çıkılmamasını tavsiye etti. Dışarı çıkılması gereken durumlarda açık renkli şapka ve giysiler giyilmesi, gölge yerlerde vakit geçirilmesi ve evlerin doğal olarak havalandırılması gerektiğini belirtti. Ayrıca, klima kullanımı sırasında dikkatli olunması ve deniz kenarına gidildiğinde gölgede kalınması gerektiğini vurguladı. Sıcak hava koşullarının devam edeceği bu dönemde, vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade ediliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji haritayı resmen değiştirdi! İstanbul, Ankara İzmir dikkat: Çok kuvvetli geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz