1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji saat 13:00’da haritayı güncelledi! Hafta sonu herkes rahatlayacak

Meteoroloji saat 13:00’da haritayı güncelledi! Hafta sonu herkes rahatlayacak

featured
service

Akdeniz Bölgesi’nde Sıcaklık ve Nem

İç Anadolu Bölgesi hafta sonunu sıcak bir şekilde geçiriyor. Eskişehir ve Niğde 34 derece, Kayseri 36 derece, Konya ve Sivas ise 35 derece olarak ölçülüyor. Bu bölgede rüzgar orta hızda esiyor. Ege Bölgesi’nde ise hava güneşli; Denizli 40 derece, Manisa 41 derece, Muğla 37 derece, Afyonkarahisar 35 derece ve Bodrum 38 derece olarak kaydedildi. Kıyılarda karayel biraz sert esiyor ve nem oranı yüksek, ancak iç kesimlerde rüzgar daha hafif.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

İç Anadolu ve Ege Bölgesi’nde Hava Şartları

Akdeniz Bölgesi’nde, bağıl nem oranı yüzde 70’ler civarında seyrediyor. Mersin ve Adana’da gölgede ölçülen sıcaklıklar 42-43 dereceye kadar çıkıyor. Bölgedeki yüksek nem oranı, hissedilen sıcaklıkların daha da yükselmesine neden oluyor. Bu nedenle, Akdeniz kıyılarında yaşanan sıcaklıklar oldukça bunaltıcı hale geliyor.

Hava Durumu Genel Değerlendirmesi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey kesimleri ve Doğu Akdeniz’in parçalı bulutlu geçeceği, Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu ve Toroslar’ın yer yer çok bulutlu olacağı ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağı tahmin ediliyor. Diğer bölgeler ise genellikle az bulutlu ve açık hava şartlarına sahip olacak. Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde ise güneyli yönlerden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji saat 13:00’da haritayı güncelledi! Hafta sonu herkes rahatlayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz