1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 17 Ekim Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 17 Ekim Türkiye geneli hava durumu

featured
service

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde parçalı bulutlu bir hava hakim olurken, Marmara’nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu’nun kuzey kesimleri, Doğu Anadolu ile Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda yağışlı bir hava durumu öngörülüyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak şeklinde, yer yer gök gürültülü olacağı tahmin ediliyor. Karadeniz’in iç kesimlerinde ise yüksek yerlerde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde 6-12°C arasında düşmesi bekleniyor. Bu durum, mevsim normallerinin altında seyredecek sıcaklıklarla kış havasının kapıda olduğunu gösteriyor. Özellikle gece ve sabah saatlerinde sıcaklıkların daha da düşmesi öngörülüyor.

Rüzgarın genellikle kuzey ve doğu yönlerinden eseceği tahmin ediliyor. Güney ve doğu kesimlerde ise hafif ve orta kuvvette rüzgarlar etkili olacak. Marmara, Karadeniz ve Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli rüzgarların 40-70 km/sa hızla eseceği belirtiliyor. Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda ise güneyli yönlerden fırtına şeklinde rüzgarların 50-80 km/sa hıza ulaşması bekleniyor.

Meteoroloji, özellikle kuvvetli yağışlar ve rüzgarlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım düşmesi, heyelan gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyarıyor. Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Sakarya çevrelerinde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor.

hava-kapak.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji yeni verileri paylaştı! Sonbaharı yaşamadan kışa geçtik: İşte 17 Ekim Türkiye geneli hava durumu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz