1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji’den Ankara için önemli sağanak ve fırtına uyarısı

Meteoroloji’den Ankara için önemli sağanak ve fırtına uyarısı

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ankara ve çevresinde bu akşam saatlerine kadar yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve fırtına uyarısında bulundu. Özellikle batı ve kuzey kesimlerde etkili olması beklenen bu hava olaylarına karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Ankara’nın birçok ilçesinde kuvvetli yağış ve rüzgar etkisini gösterecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerine kadar Ankara’da beklenen yerel gök gürültülü sağanak yağışın, özellikle Ayaş, Sincan, Etimesgut, Yenimahalle, Kahramankazan, Çubuk, Pursaklar, Akyurt, Keçiören, Kalecik, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Altındağ gibi batı ve kuzey kesimlerde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağış ile ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtınanın il genelinde etkili olması bekleniyor.

ANİ SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI DİKKAT

Kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara neden olabileceği belirtiliyor. Bu nedenle vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, özellikle açık alanlarda bulunmamaları ve araç kullanırken dikkatli olmaları gerekiyor. Meteoroloji yetkilileri, bu tür olumsuzlukların minimum düzeyde tutulması için vatandaşları uyarıyor.

Kurban Bayramı süresince ülke genelinde hava durumu tahminleri, az bulutlu ve güneşli bir hava olacağını gösteriyor. Karadeniz Bölgesi’nde yer yer yağış beklenirken, hava sıcaklıklarının bayram süresince artması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, bugün yurdun iç ve batı kesimleri parçalı bulutlu olacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz ile Afyonkarahisar, Kütahya, Isparta çevreleri ve Burdur’un doğusunda yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Yağışların; Marmara’nın kuzey ve doğusu ile Batı Karadeniz’de yerel kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgarın öğle saatlerinden sonra İç Ege, Marmara’nın güneyi, Göller Yöresi ile Eskişehir çevrelerinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-70 km/saat, kısa süreli 80 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Bayramın ilk günü, ülke genelinde az bulutlu ve güneşli bir hava bekleniyor. Karadeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde yağış görülecek. Sıcaklık değerleri Ankara ve İstanbul’da 30, Antalya’da 34, İzmir’de 36, Diyarbakır’da 39, Adana’da 36, Samsun’da 26, Erzurum’da 29 derece civarında seyredecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji’den Ankara için önemli sağanak ve fırtına uyarısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz