1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı: Soğuk hava dalgası kapıda

Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı: Soğuk hava dalgası kapıda

featured
service

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimlerinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olacak. Özellikle Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları ile Samsun’un doğusu, Osmaniye’nin güneyi, Hatay kıyıları, Ordu ve Ardahan çevrelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava hakim olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Hava sıcaklıklarında da bölgesel farklılıklar olacak. İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sıcaklıklar 3 ila 5 derece azalırken, Trakya’da 4 ila 6 derece artacak. Ülkemizin diğer bölgelerinde ise sıcaklıkların önemli ölçüde değişmeyeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Rüzgarın genellikle kuzeyli, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyıları ile doğu kesimlerin güneyli yönlerden hafif ila orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle yağış beklenen bölgelerde yaşayan vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ani sel, su baskını gibi olumsuz durumlara karşı önlem alınması gerekiyor.

5-copy.jpg

haritatahmingun5.png

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı: Soğuk hava dalgası kapıda
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz