1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mevsimler karıştı, ilkbaharda olan şimdi oldu! Bahçesine çıkınca şaşkına döndü: ‘İlk defa böyle bir şey gördüm’

Mevsimler karıştı, ilkbaharda olan şimdi oldu! Bahçesine çıkınca şaşkına döndü: ‘İlk defa böyle bir şey gördüm’

featured
service

Antalya’nın Akseki ilçesinde, normalde nisan ve mayıs aylarında çiçek açan kiraz ağacı, sonbaharın son günlerinde yeniden çiçek açarak görenleri hayrete düşürdü.

Antalya’da hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, doğada şaşırtıcı olaylara neden olmaya devam ediyor. Akseki ilçesine bağlı Fakılar Mahallesi’nde, 36 yıldır imamlık yapan Ali Afacan’ın bahçesinde bulunan ve yaklaşık 3 ay önce hasadı yapılan kiraz ağacı, Eylül ayının son günlerinde yeniden çiçek açtı. Normalde ilkbahar aylarında çiçek açması gereken kiraz ağacının bu beklenmedik çiçeklenmesi hem ev sahibi Afacan’ı hem de çevredekileri şaşkına çevirdi.

Kiraz ağacını 30 yıl önce bahçesine kendisinin diktiğini belirten Ali Afacan, durumu şöyle anlattı: “Ben 60 yaşındayım, yıllardır burada oturuyorum. Kiraz ağacı her yıl vaktinde açardı. Böyle bir şeye ilk defa rastladım. Bu da sanırım iklimlerin değişikliğinden oldu. Ağaç zaten yaşlı. Sonbahar olmasına rağmen ağacın yaprakları dahi halen yeşil. Ben de çok şaşırdım. İlk defa böyle bir şey gördüm. Allah’ın hikmeti. 3 ay önce olgunlaştıkça kirazını yedik. Şimdi tekrar çiçek açtı. Sonbaharın ardından kış geleceğini düşünürken bu açan kiraz çiçekleri ile sanki bahar yeniden geliyor. Zamanından önce açmış. Sebebini bilemiyoruz. Belki de yağmurlarla beraber sıcaklığın etkisinden de açmış olabilir. Ağacın çiçek açtığını görenler bizim gibi şaşırıyor”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mevsimler karıştı, ilkbaharda olan şimdi oldu! Bahçesine çıkınca şaşkına döndü: ‘İlk defa böyle bir şey gördüm’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz