1. Haberler
  2. Gündem
  3. Meyve değil altın ağacı! Bir ağacın getirisi 70 Bin TL, çarşıda pazarda kapış kapış satılıyor

Meyve değil altın ağacı! Bir ağacın getirisi 70 Bin TL, çarşıda pazarda kapış kapış satılıyor

featured
service

Türkiye’de yetiştirilen birbirinden farklı ürün bulunurken bunlardan biri de avokado olarak hayatımızın içerisinde yer alıyor. Sağlıklı beslenmenin vazgeçilmez ürünü avokado aynı zamanda ekonomik açıdan büyük bir getiri sağlıyor.

Türkiye’de avokado üreticiliği geçimini sağlayan birçok çift yer alırken özellikle Akdeniz Bölgesi’nde üreticiliği yapılan avokado yüksek verimliliği ve karlılığı ile bilinmektedir. Bir avokado ağacında yıllık getiri ortalama 70.000 TL artış gösterebilmektedir. Ekonomik açıdan oldukça iyi bir rakam olarak görülen bu artış cazip bir sektör oluşumunu da tetikliyor.

Avokado yetiştirmek biraz sabır istiyor. Bu doğrultuda Aceleye getirilmesi kötü sonuçlar ortaya çıkarırken ekilen avokado bitkisinin seneler sonra meyve vermeye başlayacağını da unutmamak gerekir. Bugün bahçenize ya da evinize ekeceğiniz bir avokado bitkisi yaklaşık 5 sene sonra ilk meyvesini verecektir.

Avokado Hasat Zamanı - Bifid

Nadir bir durum olarak görülse de bazı durumlarda 3 yılında meyve verdiği görülmektedir. 7-8 yaşına gelen avokado ağaçları maksimum verim seviyesine ulaşmaktadır.

Avokado, sağlıklı beslenme trendlerinin öncüsü olarak dikkat çeken bir meyvedir. Ancak bu lezzetli meyvenin yetişmesi için uygun iklim ve toprak koşulları oldukça önemlidir. Avokado ağaçları, sıcak ve ılıman iklimlerde en iyi şekilde gelişir. Yıllık sıcaklıkların 20-30°C arasında olduğu bölgeler, avokado yetiştiriciliği için idealdir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Meyve değil altın ağacı! Bir ağacın getirisi 70 Bin TL, çarşıda pazarda kapış kapış satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz