1. Haberler
  2. Gündem
  3. Milas’ta Orman Yangını İlerliyor! Müdahale Sürüyor, Bir Mahalle Boşaltılacak

Milas’ta Orman Yangını İlerliyor! Müdahale Sürüyor, Bir Mahalle Boşaltılacak

featured
service

Havanın kararmasının ardından başlayan şiddetli rüzgar nedeniyle yangın çevreye yayılırken, Sekköy yakınlarında bulunan Çakırılan Mahallesi’nin tedbir amaçlı boşaltılmasına karar verildi. Mahalle sakinlerinin tahliyesi için 250 kişilik araç talep edildi. Muğla Valisi İdris Akbıyık da yangın bölgesine gelerek, yetkililerden bilgi aldı.

Yangına gündüz 6 uçak, 8 helikopterle havadan müdahale edildi. Havanın kararmasıyla yangına, çok sayıda arazöz, itfaiye aracı ve orman işçilerinin yanı sıra jandarmanın TOMA araçları, Yeniköy Kemerköy Elektrik Üretim ve Ticaret AŞ’nin (YK Enerji) iş makinelerince karadan müdahale ediliyor. Söndürme çalışmalarına farklı sivil toplum kuruluşu gönüllüleri ve vatandaşlar da destek veriyor.

Mahallede yaşayan bazı vatandaşlar, yoğun duman nedeniyle büyük ve küçükbaş hayvanlarını bölgeden uzaklaştırdı.Bazı vatandaşların ise alevlerden etkilenmemesi için evlerinin çevresini hortum ve kovalarla suladığı gözlendi. Yangının kontrol altına alınması için mücadele sürüyor.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Orman Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine Milas yakınlarında Sekköy bölgesinde çıkan orman yangınına müdahale etmek üzere 2 adet T-70, 1 adet AS-532 ve 2 adet CH-47 tipi helikopter görevlendirildiğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milas’ta Orman Yangını İlerliyor! Müdahale Sürüyor, Bir Mahalle Boşaltılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz