Raporda, aynı dönemde dolar milyarderlerinin sayısının yüzde 50 artışla 2 bin 682’ye çıktığı belirtildi. Özellikle teknoloji sektöründeki büyüme, milyarder servetlerindeki artışta etkili oldu.
Dünyanın en büyük ekonomisi olan ABD’de milyarder sayısı 751’den 835’e yükselirken, toplam servetleri 4,6 trilyon dolardan 5,8 trilyon dolara çıktı. Ancak, dünyanın ikinci büyük ekonomisi olan Çin’de farklı bir tablo ortaya çıktı. Çin’deki milyarder sayısı 2024 yılında 520’den 427’ye gerilerken, toplam servetleri 1,8 trilyon dolardan 1,4 trilyon dolara düştü.
Avrupa’nın en büyük ekonomisi Almanya’da 109 milyarderin toplam serveti 576 milyar dolar olarak hesaplandı. Avrupa genelinde milyarderlerin servetlerindeki artış, teknoloji ve finans sektörlerinde kaydedilen gelişmelerle ilişkilendirildi.
UBS raporuna göre, son 10 yılda en yüksek servet artışını teknoloji milyarderleri kaydetti. Yapay zeka, siber güvenlik, finansal teknolojiler, 3D baskı ve robotik alanlarındaki gelişmeler sayesinde teknoloji milyarderlerinin servetleri üç katına çıkarak 2,4 trilyon dolara ulaştı.
Raporda, Kovid-19 pandemisinin ardından milyarderlerin ikamet yerlerini değiştirme eğiliminin hızlandığı ifade edildi. Daha az vergi, siyasi istikrar, iyi sağlık hizmetleri ve kaliteli eğitim arayışıyla milyarderlerin İsviçre, Singapur, Birleşik Arap Emirlikleri ve ABD gibi ülkelere yöneldiği vurgulandı.
Yorumlar kapalı.