Milyonların Uğrak Noktasıydı! Gözlerini Bu Kez İstanbul’un Göz Bebeğine Diktiler

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Haydarpaşa Garı’ndaki 475 bin metrekarelik alanda Arkeolojik ve Endüstriyel Miras Parkı projesini hayata geçireceklerini açıkladı.

Haydarpaşa Dayanışması Platformu ise garın tarihi yapısının korunmasını istiyor.

2023 Temmuz ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Haydarpaşa Garı’nın 2024’te hizmete alınacağını söylemişti. 2024’ün ilk 6 ayı geride kaldı ancak Haydarpaşa’da çalışmalar hâlâ devam ediyor.

Gazete Duvar’dan Osman Çaklı’nın haberine göre, Haydarpaşa Dayanışması Platformu’ndan Tugay Kartal, “2024’ün yarısı bitti, herhalde para da bitti” diyerek garın açılmamasına tepki gösterdi. Kartal, Haydarpaşa’da arkeolojik alan düzenlemesinin devam ettiğini hatırlatarak, liman ve gar bölümündeki yıkama ünitesi inşaatı yapımının da devam ettiğini söyledi.

Kartal, raylı taşımacılıkta yakında Söğütlüçeşme durağı olsa da Haydarpaşa’nın merkezi olarak kamu hizmeti vermeye devam etmesi gerektiğini belirtti:

“Haydarpaşa’da başka şeyler yapma niyetleri var. Kulağımıza gelen bazı bilgiler var. Demiryoluna dokunmadan mevcut yapılara dokunmadan 5 tünel yapılması konuşuluyor. Yani buraya turizm ve kültür sermayesini ulaştırmak istiyorlar. Demiryolu işlevi böylelikle dışarıda bırakılmış oluyor. Burası merkez gar. Bakımı ve onarımıyla, yolcusuyla birlikte bütün olarak düşünmek gerekiyor. Sermayeye kaynak aktarma derdindeler. Haydarpaşa Garı yıkılmayacak. Ancak işlevini değiştirmeye çalışıyorlar. Buna elbette karşı çıkıyoruz.”

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı arasında imzalanan bir protokole göre Haydarpaşa ve Sirkeci garları, özel proje alanı ilan edilmişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Milyonların Uğrak Noktasıydı! Gözlerini Bu Kez İstanbul’un Göz Bebeğine Diktiler

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz