1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mısır: Gazze’de Ateşkes, Barışın Temel Anahtarı

Mısır: Gazze’de Ateşkes, Barışın Temel Anahtarı

featured
service

Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, Gazze Şeridi’nde ateşkesin sağlanmasının bölgedeki gerilimin sona ermesi için hayati bir unsur olduğunu belirtti. Abdulati, Fransa Dışişleri Bakanı Stephane Sejourne ile Kahire’de gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında önemli mesajlar verdi.

Abdulati, “Gazze’de ateşkesin, savaşın sona ermesini garanti edecek bir anlaşma çerçevesinde bölgede gerilimi durdurmak için temel bir unsur olduğunu” ifade etti. Bu kritik dönemecin, Mısır ve Fransa arasında ortak sorumlulukları gerektirdiğini dile getirdi.

Bakan, ülkesinin Gazze’de derhal ateşkes sağlanması, İsrail saldırılarının durdurulması ve bölgeye daha fazla insani yardım girişinin sağlanması konularında Fransa ile ortak bir görüşe sahip olduğunu da ekledi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Mısırlı ve Fransız bakanların, bölgede gerilimi azaltma yolları, Gazze’ye yönelik saldırılara son verilmesi için yürütülen çabalar ve insani yardımlara erişim konularını ele aldığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mısır: Gazze’de Ateşkes, Barışın Temel Anahtarı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz