1. Haberler
  2. Gündem
  3. Modi ve Biden Ortaklık ve Barış Üzerine Görüştü

Modi ve Biden Ortaklık ve Barış Üzerine Görüştü

featured
service

Hindistan’ın Başbakanı Narendra Modi, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde hem bölgesel hem de küresel meseleler üzerinde durdu. Hindistan Basın Bilgilendirme Bürosu tarafından yapılan açıklamada, Modi’nin görüşmede Biden’in, Hindistan-ABD Kapsamlı Küresel Stratejik Ortaklığı’na olan tutumundan memnun olduğunu ifade ettiği belirtildi.

Modi, görüşmede Ukrayna’ya yaptığı ziyareti de gündeme getirerek, Hindistan’ın diyalog ve diplomasi konusundaki tutarlılığını vurguladı. Ayrıca, bölgede huzur ve istikrarın bir an önce sağlanmasına destek verdiğini belirtti.

İki lider, Hindistan-ABD işbirliğinin tüm dünyaya fayda sağlamayı hedeflediğini kaydetti. Bunun yanı sıra, Bangladeş’teki mevcut duruma ilişkin de duydukları endişeleri paylaştılar ve ülkedeki azınlıkların güvenliğinin garanti altına alınması gerektiğini ifade ettiler.

Modi, 23 Ağustos tarihinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede barış konusundaki duruşunu belirtmişti. “Tam bir inançla savaştan uzak durduk ancak bu, kayıtsız gözlemci olduğumuz anlamına gelmiyor. İlk günden beri kendi tarafımızı barış olarak belirledik” şeklinde konuşmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Modi ve Biden Ortaklık ve Barış Üzerine Görüştü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz