1. Haberler
  2. Gündem
  3. Moskova’daki Bombalı Saldırıyla İlgili Şüpheli Türkiye’den İade Edildi

Moskova’daki Bombalı Saldırıyla İlgili Şüpheli Türkiye’den İade Edildi

featured
service

Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB), Moskova’nın kuzeyinde bir araca düzenlenen bombalı saldırıya karıştığı iddia edilen Yevgeniy Serebryakov’un Türkiye’den geri gönderildiğini açıkladı.

FSB’nin resmi açıklamasında, Türkiye Cumhuriyeti’nin özel servisleri ve güvenlik güçlerinin katkısıyla, Serebryakov’un Bodrum’da yakalandığı belirtildi. İlgili çalışmaların Rusya İçişleri Bakanlığı ile koordine bir şekilde yürütüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, “Moskova’nın kuzeyinde 24 Temmuz 2024 tarihinde bir arıza patlamasında rol oynayan 1995 doğumlu Yevgeniy Serebryakov, 26 Temmuz 2024 tarihinde Rusya’ya iade edildi” denildi.

Şüphelinin sorgusunun yer aldığı bir video paylaşılırken, Serebryakov’un ilk ifadesi dikkat çekti. “Şubat 2023’te Ukrayna istihbaratıyla işbirliği yapmak için temasa geçtim” ifadelerini kullandığı görüldü.

24 Temmuz 2024 tarihinde Moskova’da, park halindeki bir aracın patlaması sonucu bir Rus askeri yaralanmıştı. Olayın ardından yapılan araştırmalar, Serebryakov’un söz konusu patlamaya karıştığını gösterdi ve kendisinin Bodrum’a kaçarak buradan uçakla Moskova’ya gitmiş olduğu tespit edildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, MİT, Göç İdaresi, Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve Muğla İl Emniyet Müdürlüğü ile gerçekleştirilen işbirliğiyle Serebryakov’un Bodrum’da yakalandığını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Moskova’daki Bombalı Saldırıyla İlgili Şüpheli Türkiye’den İade Edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz