1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da Orman Yangınları 1400 Hektar Alanı Tahrip Etti

Muğla’da Orman Yangınları 1400 Hektar Alanı Tahrip Etti

service

Muğla Valisi İdris Akbıyık, 2024 yılında il genelinde meydana gelen 385 yangının 1400 hektar tarım ve orman alanını olumsuz etkilediğini açıkladı.

Akbıyık, Valilik 75. Yıl Salonu’nda düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru, Muğla’nın Huzuru” toplantısında yaptığı konuşmada, yangınlarla etkin bir mücadele yürütüldüğünü belirtti. Yaz aylarında gerçekleşen orman yangınları, ekiplerin hızlı ve etkin müdahaleleri sayesinde büyük çapta yayılmadan kontrol altına alındı. 2024 yılındaki yangınlarda 1148 hektar ormanlık alan ile 252 hektar tarım alanının zarar gördüğü kaydedildi. Yanan alanların rehabilitasyonu için Orman Bölge Müdürlüğü hızlı bir planlama sürecine girdi.

Toplantıda, güvenlik konularında bilgi veren İl Emniyet Müdür Yardımcısı Ali İhsan Başaşçı, terör propagandası yapanlar ile terör suçlarından arananlara yönelik Temmuz ve Ağustos aylarında 26 operasyon düzenlendiğini, bu operasyonlarda 25 kişinin yakalandığını belirtti. Ayrıca, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik 648 operasyon gerçekleştirildi ve 346 şüpheliden 268’i tutuklandı.

Başaşçı, uyuşturucu satıcılarına yönelik 727 operasyonda 792 şüphelinin gözaltına alındığını, bunlardan 72’sinin tutuklandığını ifade etti.

Toplantıda İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Emrullah Büyük, İl Emniyet Müdürü Ali Canbolat, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Yarbay Akın Çoşkunlar ve İl Göç İdaresi Müdürü Cihad Gezen da hazır bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muğla’da Orman Yangınları 1400 Hektar Alanı Tahrip Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz