1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muğla’da yangınlar 2. gününde: Binlerce hektar orman küle döndü

Muğla’da yangınlar 2. gününde: Binlerce hektar orman küle döndü

featured
service

Muğla’da yangınlarla mücadele 2. gününde de aralıksız sürüyor. Özellikle Menteşe ilçesine bağlı Turnalı Mahallesi’nde dün sabaha karşı başlayan yangın, kuvvetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Gece boyunca kara ekipleri alevlerle mücadele ederken, günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları da söndürme çalışmalarına katıldı.

EKİPLER SEFERBER OLDU

Yangına müdahale eden 480 personel, 77 araç, 93 arazöz, 17 iş makinesi ve 12 hava aracı ile yoğun bir çaba sarf ediliyor. Çevre illerden gelen destek ekipleri de yangın söndürme çalışmalarına katılarak güçlenen alevlerle mücadele ediyor. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi, söndürme çalışmalarını zorlaştırırken, ekipler yangını kontrol altına almak için büyük bir özveri gösteriyor.

DALAMAN’DAKİ YANGIN DEVAM EDİYOR

Dalaman ilçesine bağlı Taşbaşı Mahallesi’nde önceki akşam başlayan yangın da halen kontrol altına alınamadı. Bölgeye sevk edilen ekipler, yangının daha fazla yayılmasını önlemek için karadan ve havadan müdahaleyi sürdürüyor. Yangının etkili olduğu bu bölgede, mahalle sakinleri de gönüllü olarak söndürme çalışmalarına katılarak destek sağlıyor.

BÖLGEDEKİ DURUM KRİTİK

Uzmanlar, şiddetli rüzgarın yangınları daha da yayılmasına neden olabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Yangınların kontrol altına alınabilmesi için hava şartlarının iyileşmesi ve rüzgarın durulması bekleniyor. Yangınların sebep olduğu zararın boyutları ise henüz tam olarak belirlenemedi, ancak binlerce hektarlık ormanlık alanın küle döndüğü ifade ediliyor.

Yangınlarla mücadeleye devam eden ekipler, alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için yoğun bir çalışma yürütüyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muğla’da yangınlar 2. gününde: Binlerce hektar orman küle döndü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz