1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muhit Dergisi’nden İsmail Haniye ve D. Mehmet Doğan’a Özel İhtimam

Muhit Dergisi’nden İsmail Haniye ve D. Mehmet Doğan’a Özel İhtimam

service

İbrahim Tenekeci’nin genel yayın yönetmenliğini üstlendiği edebiyat ve düşünce dergisi Muhit, 57. sayısında Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye ve Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’ı dosya konusu yaparak okurlarına sundu.

Muhit’in “İlahi rızanın peşinde bir şehit: İsmail Haniye” başlıklı dosyasında, Adem Özköse, Kemal Öztürk ve Samet Doğan şahitliklerini paylaşırken, Bekir Salih Yaman Haniye’nin biyografisini kaleme aldı. Ayrıca Mustafa Özel, Halil İbrahim İzgi, İsmail Halis, Turan Kışlakçı ve Süleyman Ceran yazılarıyla dosyaya katkıda bulundu.

D. Mehmet Doğan hakkında TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan tarafından yazılan “Filozofça Bir Hayat: D. Mehmet Doğan” başlıklı yazıda, Doğan’ın insani erdemler taşıyan bir mütefekkir olduğu vurgulanıyor. Arıcan, Doğan’ın “çok çalışkan, sorgulayıcı ve eleştirel bakış açısına sahip” bir kişi olduğunu belirtiyor.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Doğan’ın “hayatını hakka uydurmayı tercih eden bir mesuliyet adamı” olduğunu ifade ederken, Doğan’ın kültürel meseleler üzerinde durarak toplumun birçok alanında önemli bir rol oynadığını belirtti.

Yazar Murat Erol, D. Mehmet Doğan’ın vicdan ve samimiyeti düşüncelerinin temelini oluşturduğunu dile getirirken, Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Doğan’ın milletinin derdiyle dertlenerek değerlerine sahip çıktığını belirtti.

İbrahim Tenekeci, Doğan’ın Türkçeye duyduğu hassasiyetin, özellikle milli değerlerle bütünleştiğini vurguladı. Yazar Kamil Yeşil ise Doğan’ın eserlerinin, Batılılaşma konusundaki eleştirilerini sunan önemli birer belgeler olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muhit Dergisi’nden İsmail Haniye ve D. Mehmet Doğan’a Özel İhtimam
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz