1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Mülakat’ın ciddiyeti

‘Mülakat’ın ciddiyeti

featured
service

Cumhurbaşkanı Erdoğan 7 Haziran’da 20 bin yeni öğretmen atamasının yapılacağını duyurdu. Ardından Milli Eğitim Bakanlığı, Erdoğan’ın seçim vaadi olarak ‘Kaldıracağız’ dediği mülakatı sürdüreceklerini duyurdu ve adaylar mülakata alındı. Ancak ‘Kayırmacılık’ iddiasına konu olan sözlü sınavın sonuçları bir türlü açıklanmadı. Bakan Yusuf Tekin, eleştirilere verdiği cevapta CHP’nin ilgili yasayı Danıştay’a taşıdığını belirtip ‘Yargı kararını bekliyoruz’ dedi.

Tekin’in açıklamasından iki gün sonra sözleşmeli öğretmen mülakatları e-Devlet üzerinden açıklandı, yarım saat sonra ise kaldırıldı. Yaşananlar ‘şaibe var’ tartışması başlatırken Eğitim-İş ‘Kimlere torpil yaptığınızı gizlemek mi istiyorsunuz?’ sorusunu yöneltti. Milli Eğitim Bakanı ‘Öğretmen atamalarını Bilgi İşlem Daire Başkanlığından bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı’ açıklaması yaptı. Aynı skandalın 2022 ve 2023’te de yaşandığı ortaya çıktı.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi verilen ‘Sözlü mülakatı kaldıracağız’ vaadi sözde kaldı. Aradan geçen süre zarfında konuyla alakalı somut bir adım atılmadı. Kamuda görev yapacak kadrolarda bulunması gereken ehliyet ve liyakat ölçüleri tamamen devreden çıktı. Sınavlarda birinci olan adayların dakikalar içinde başarısız sayılarak mülakatta elenmesi mağduriyetleri artırdı. ANKARAGÜNDEM’ın sık sık gündeme getirdiği skandalların ardı arkası kesilmedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli öğretmen istihdamına ilişkin yönetmelikte değişiklik yaparak atamalarda mülakatın ağırlığını yüzde 100’den yüzde 50’ye indirdi. İlk uygulama, 20 bin öğretmen atamasında hayata geçti. 20 Mayıs’ta sözlü sınav başvuruları başladı. 31 Mayıs’ta biten müracaatların ardından sözlü sınavlar gerçekleşti. Ve adaylar beklemeye koyuldu. Sonuçların açıklanması gecikince Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yönetmelik değişikliğine açılan davalar nedeniyle sürecin uzadığını belirtti. Ancak hafta içi mülakat sonuçları, e-Devlet üzerinden erişime açıldı. Çok geçmeden sadece yarım saat sonra sistem, kullanıcılara tekrar kapatıldı. Yaşananlara tepki gösteren Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay, “Bu, bir şeylerin gizlenmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. Neyin öğrenilmesini istemediniz? Kimlere torpil yaptığınızı, kimlerin hayatını kararttığınızı gizlemek mi istiyorsunuz? Ya da torpil yaparken birilerini mi atladınız?” sorularını yöneltti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Mülakat’ın ciddiyeti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz