1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mülakatta skandal üstüne skandal: Sonucu şehirler belirlemiş!

Mülakatta skandal üstüne skandal: Sonucu şehirler belirlemiş!

featured
service

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yeni eğitim öğretim dönemi başlamasına rağmen ve 2024’ün bitmesine 3 ay kala hâlâ 20 bin sözleşmeli öğretmen atamasını yapmadı. 10 Ağustos’ta biten sözlü mülakatların sonuçlarını açıklamak için; atamalarda yüzde 50 mülakat, yüzde 50 KPSS puanının esas alınmasına yönelik Danıştay’a açılan iptal davasının sonuçlanmasını bekleyen MEB, 5 gün önce sonuçları “yanlışlıkla” açıkladı. Bakan Yusuf Tekin, “Öğretmen atamalarını Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’ndan bir kişi yanlışlıkla açmış, hakkında soruşturma başlatıldı.” dedi.

Bazı adaylar bu “yanlışlıkla açıklama” sırasında sonuçlarını gördü ve kaydetti. Puanlamadaki farklılığın ilden ile net bir şekilde değişiklik göstermesi dikkat çekti. Örneğin İstanbul’da, özellikle Bahçelievler’deki Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yuvarlama yapıldığı anlaşılırken İzmir’deki, Gaziantep’teki komisyonların 5-6 puan fazla verdiği görüldü. Bu durum, KPSS puanıyla kontenjanda olan adayların mülakat puanından sonra kontenjan dışı kalması riskini doğuruyor.

Eğitimci Cüneyt İltuş, mağdur olan öğretmenlerin bilinen sonuçları listelediğini ve Bakan Tekin’in dediğinin aksine mülakatların müdahale edilebilir olduğunu şu sözlerle ifade etti:

“Öğretmenler bir kontrol mekanizması kurdu. TC kimlik numarası ve sonuç ekranıyla topladıkları bilgileri listelediler. Teyitli gidiyorlar çünkü onlar daha önce bunları yaşadı. Türk Dili ve Edebiyatı branşında Türkiye 70’incisi olan kişi, mülakat puanından sonra ya sınırda atanacak ya da atanamayacak. Birilerinin hakkına girilmiş, birileri de kontenjana sokulmuş. Bazı komisyonlar sadece yuvarlama yaparken bazıları 9 puana kadar fazla vermiş. Milli Eğitim Bakanı dedi ki ‘Kimse mülakatlara müdahale edemez.’ Komik olan şu, müdahale edilemeyen mülakatın sonuçlarına müdahale ediliyor ki birileri yayımlıyor. Bu da Bakan’ın kontrolünde olmadığını ve müdahale edilebileceğini gösteriyor.”

Komisyonlar arasındaki değerlendirme farkının nedenini sorduğumuz İltuş, “Normalde komisyonlara eğitim verilecekti. Sanırım o eğitimler yetişmedi ya da verilemedi. Bazı komisyonlar vicdan yaptı ya da tepkilerden dolayı yuvarlama uyguladı. Bazıları ise kendilerine verilen yetkiyi iyi veya kötü niyetle kullandı. Zaten birbirinden bağımsız bu kadar komisyonu bilimsel olarak ne kadar standardize edebilirsiniz? Bakan Tekin, bunu anlamadı.” yanıtını verdi.

ferda111.png

ANKARAGÜNDEM, mülakat sonucunu görebilen öğretmenlerle konuştu. KPSS’den 83,69 alan, kontenjanda olan ve İstanbul’da mülakata giren Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni, mülakatta 84 aldı. Daha yüksek mülakat puanı alan adayların öne geçmesinden endişe eden genç öğretmen, “Komisyonda üç kişi vardı. Sadece kadın komisyon üyesi beni dikkatlice dinledi. Bana sadece 0,31 puan fazla verildi. Bu mülakat yüzünden kontenjan dışı kalabilirim. İstanbul’da mülakata girdim diye mağdur olmak istemiyorum. Bir uçak bileti alıp İzmir’de mülakata girseydim kontenjan dışı kalmazdım.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mülakatta skandal üstüne skandal: Sonucu şehirler belirlemiş!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz