Murat Aci’nin babası duruşma öncesi konuştu: Anne, oğlundan sonra en büyük katil

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

1 Mart’ta İstanbul’da Eyüpsultan’da T. Cihantimur’un ehliyetsiz kullandığı araçla yaptığı kazada Oğuz Murat Aci hayatını kaybetmiş, anne Eylem Tok ise oğlunu önce Mısır’a ardından da ABD’ye kaçırmıştı. Haklarında kırmızı bülten çıkarılan anne-oğul ABD’de yakalandı.

Bugün, Türkiye saati ile 18:00’de görülecek olan duruşma öncesinde, kazada hayatını kaybeden Murat Aci’nin ailesi Kısa Dalga’nın sorularını yanıtladı. Baba Özer Hacı, kazanın ardından oğlunu yurt dışına kaçıran anne Eylem Tok için “Babadan sonra gelen en büyük katildir” ifadelerini kullandı.

Olayın olduğu günden bugüne neler yaşadınız Özer Bey ve davadan vazgeçmeniz için para ya da başka tekliflerle karşılaştınız mı?

Özer Aci: Ben basından gizli hiçbir şey yapmadım. Basına ilk baştan beri şunu söyledim, babayla dolaylı olarak iletişime geçtim. Ayın üçüydü, maddi ve manevi yanımda olduğunu söyledi. Ben de şunu söyledim, maddi kısmı kenara bırakın, manevi olarak yardımcı olun dedim. Git dedim, anne ve çocuğunu al getir, adalete teslim et. Ama ne yazık ki böyle bir girişimde bulunmadı. O tarihten sonra aramadı, sormadı.

Peki, hangi boyutta bir ceza almasını bekliyorsunuz?

Özer Aci: Örnek teşkil etmesi gerekiyor. Bu taksirli adam öldürme konusunu kabul etmiyorum. Bu çocuk işe mi gidiyordu? Annesine ilaç almaya mı gidiyordu? Ambulans şoförü müydü? Yoksa itfaiye şoförü müydü? Yangın söndürmeye mi gidiyordu? Pahalı arabayı çocuğun altına tahsis ederek, annenin de göz yumarak buna evlat mı yetiştirmeyi düşünüyorlardı? Bu suçtan dolayı anne ve babanın da sorumluluk alması lazım.

İddiaya göre anne Eylem Tok gözaltına alınırken ‘ben anneyim, suçlu değilim’ demiş. Siz anneyi de eşit oranda suçlu görüyor musunuz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Murat Aci’nin babası duruşma öncesi konuştu: Anne, oğlundan sonra en büyük katil

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz