1. Haberler
  2. Gündem
  3. Murat Ülker, Kuçudari’nin kitabını yazdı: Bir şey bazen “iyi” bazen “kötü”, değişmez bir değer yoktur

Murat Ülker, Kuçudari’nin kitabını yazdı: Bir şey bazen “iyi” bazen “kötü”, değişmez bir değer yoktur

featured
service

Ülker, Kuçuradi’nin çalışmasını temel alarak, değerlerin mutlak mı yoksa göreceli mi olduğu sorunsalını ele alıyor. Felsefe tarihinde bu konunun nasıl ele alındığını ve farklı düşünürlerin değerler hakkındaki tezlerini özetliyor. Yazıda, değerlerin zaman içinde ve farklı kültürler arasında nasıl evrildiğine dair örnekler veriliyor.

Ülker, “İyi” ve “Kötü” kavramlarının mutlak olup olmadığını sorguluyor. Kuçuradi’nin görüşlerine atıfta bulunarak, bu kavramların göreceli olduğunu ve bireysel ile toplumsal değer yargılarına göre değişkenlik gösterdiğini vurguluyor. Yazı, günümüz toplumlarında bu kavramların nasıl farklı yorumlandığına dair güncel örneklerle destekleniyor.

Murat Ülker, değerlerin evrensel olup olmadığı konusunda Kuçuradi’nin argümanlarını tartışıyor. Değerlerin kültürel, sosyal ve tarihsel bağlamlarda nasıl farklılık gösterdiğini ve bu nedenle evrenselliğin sorgulanması gerektiğini belirtiyor.

Yazının son bölümünde, Ülker, değerlerin geleceğine dair bir değerlendirme yapıyor. Teknolojinin, globalleşmenin ve toplumsal değişimlerin değerler üzerindeki etkisine değinerek, bu kavramların sürekli olarak yeniden şekillendiğini ve gelecekte de şekillenmeye devam edeceğini öngörüyor.

1-007.jpg

İşte Ülker’in “İYİ ve KÖTÜ MUTLAK mıdır?” başlıklı o yazısının tamamı:

Konumuz İnsan ve Değerleri kitabı, yazarımız alanında dünyaca ünlü Felsefe Prof. Dr. İoanna Kuçuradi, 1936’da İstanbul’da doğmuş. Hacettepe Üniversitesi Felsefe Bölümü’nün kurucusu olan yazar, 1997 yılından itibaren Maltepe Üniversitesi’nde İnsan Hakları ve Felsefesi Uygulama ve Araştırma Merkezinin yöneticisi ve bu Merkezin bünyesinde kurulan UNESCO Kürsüsünün başkanıdır. Kuçuradi tarafından felsefe üzerine yayınlanmış pek çok kitap ve yayın bulunuyor. Son zamanlarda Hoca’nın Youtube vidyoları sıkça paylaşılıyor. Onun önemli metinlerinden biri olan “İnsan ve Değerleri” kitabını (*) paylaşarak tartışmalara katkı sağlamak istedim. Aynı zamanda bu kitap değer felsefesi çerçevesinde düşünürün sanat ile ilgili görüşlerini de içeriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Murat Ülker, Kuçudari’nin kitabını yazdı: Bir şey bazen “iyi” bazen “kötü”, değişmez bir değer yoktur
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz