1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muş’ta Husumetli Aileler Barıştı

Muş’ta Husumetli Aileler Barıştı

featured
service

Muş’un merkezine bağlı Yoncalıöz köyünde, 2 yıl önce bir kişinin öldüğü olay sonrası aralarında husumet başlayan Güler ve Yusufoğulları aileleri, düzenlenen bir törenle barıştırıldı.

Barışma töreni, Muş Valisi Avni Çakır, AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, din görevlileri ve yerel kanaat önderlerinin girişimleriyle gerçekleştirildi. Aileler, merkezdeki Çağlayan Camisi’nde bir araya geldi.

Törende konuşma yapan Vali Çakır, husumetin sadece iki aileyle sınırlı kalmadığını, bütün köyü ve çevre bölgeleri etkilediğini belirtti. Çakır, “Bu tür anlaşmazlıkların sulh ile çözülmesi, kardeşlik ve kucaklaşma ile sonuçlanması bizleri mutlu ediyor. Uzlaşmak, fedakarlık gerektirir.” dedi.

Milletvekili Şimşek, aileler arasındaki barıştırma sürecinde devlet büyüklerinin, kanaat önderlerinin, din görevlilerinin ve halkın katkısının önemini vurgulayarak, barışın kardeşlik ve güzellik getirdiğini dile getirdi.

Tören, Muş Müftüsü İbrahim Halil Demir’in duası ile son buldu. Etkinliğe, AK Parti Muş İl Başkanı Melik Emre, Edirne İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Kasım Ermiş, Muş İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür ve diğer yetkililer de katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muş’ta Husumetli Aileler Barıştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz