1. Haberler
  2. Gündem
  3. Muş’ta ‘Sesler ve Yüzler’ Filminin Gösterimi Gerçekleşti

Muş’ta ‘Sesler ve Yüzler’ Filminin Gösterimi Gerçekleşti

service

Muş’ta, Diyarbakır annelerinin dramını konu alan ‘Sesler ve Yüzler’ filminin gösterimi gerçekleşti. Gösterim, Muş Alparslan Üniversitesi’nin konferans salonunda yapıldı.

Gösterime katılan Muş Valisi Avni Çakır, ülkenin uzun yıllardır terör sorunuyla mücadele ettiğini belirtti. Çakır, “Bir tarafta genç yaşta çocukları terör örgütü tarafından kaçırılan aileler var. Bu ailelerin çığlığı ve talebi, ‘Biz terör istemiyoruz. Evladımı geri verin!’ şeklinde,” ifadelerini kullandı.

Çakır, yaşanan huzurun, kardeşliğin ve birliğin korunması gerektiğini vurgulayarak, “Muşlular devletinin yanında. Muşlu anneler de seslerini duyurmak için eylemler düzenliyorlar. Bu ailelerimizin yüzünün gülmesi dileğiyle,” dedi.

Filmin yapımcısı ve AK Parti MKYK üyesi Orhan Miroğlu, filmin her yerde hissedildiğini dile getirdi. Miroğlu, “Hacire annenin eylemi, HDP ve PKK çevrelerinin iddiaları gibi planlı bir hareket değildi. Bu mücadele, bir ailenin kayıpları nedeniyle başlamış bir direniştir,” dedi.

Gösterime Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İçişleri Bakanı Müşaviri Hatice Atan ve birçok yerel yönetici katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Muş’ta ‘Sesler ve Yüzler’ Filminin Gösterimi Gerçekleşti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz