1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mutluluk” için yarışan genç felsefeciler ödül töreninde buluştu

Mutluluk” için yarışan genç felsefeciler ödül töreninde buluştu

featured
service

Türkiye’de ilk kez düzenlenmesine rağmen özel okul ve devlet okullarında okuyan ortaokul öğrencilerinden büyük ilgi gören Genç Felsefeci Ödülleri sahiplerini buldu. “Mutluluk” kavramını tartışan genç felsefeciler arasından Birincilik Ödülü, yarışmaya Sa(a)det Radyo adlı podcast ile katılan ENKA Okulları 8. sınıf öğrencileri İlber Ediz Türkyılmaz ve Zeki Mehmet Naamani’nin oldu. Genç felsefeciler eserlerinde; “Yaşanılan yerin (coğrafya), yaşanılan yerdeki ekonomik şartların ve yaşam tarzının mutluluğa etkisi nedir?’’ sorusunu tartıştılar.

Yarışmada İkincilik Ödülü’ne, “Mutlu musun diye sorulunca mutlu olur musun?” blog yazısı ile HİSAR Okulları 5. sınıf öğrencisi Mehmet Tabağ layık görüldü. Tabağ, blog yazısında; mutluluğun başkalarının mutluluğu ile elde edilip edilemeyeceğini cevaplamaya çalıştı.

IRMAK Okulları 7. sınıf öğrencisi Derin Özdemir ise “Düşünceler ve İnsanlar” adlı hikayesi ile Üçüncülük Ödülü’nün sahibi oldu.

Değerlendirmenin adil olması için Erkan Ulu Okulları öğrencilerinin katılımına kapalı olan yarışmanın jüri üyeliğini MEF Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Bilge SELÇUK, Galatasaray Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ömer AYGÜN, Felsefeci Eğitmen Dr. Özge ÖZDEMİR ile Özel Erkan Ulu Okulları Genel Koordinatörü Zeynep BANAZ ve okulun ortaokul öğrencileri Lal B. ile Batuhan C. üstlendi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mutluluk” için yarışan genç felsefeciler ödül töreninde buluştu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz