1. Haberler
  2. Gündem
  3. Myanmar’daki Artan Şiddet Olayları Yeni Yerinden Edilmeleri Tetikliyor

Myanmar’daki Artan Şiddet Olayları Yeni Yerinden Edilmeleri Tetikliyor

featured
service

Birleşmiş Milletler (BM), Myanmar’da son dönemlerde artan düşmanlıkların ciddi can kayıplarına ve yeni yerinden edilmelere sebep olduğunu duyurdu.

BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında yaptığı açıklamada, alınan raporların Rohingya bölgesindeki çatışmaların arttığını gösterdiğini ifade etti. Dujarric, “Aldığımız raporlar, Rohingya’da (Arakan) yoğunlaşan düşmanlıkların can kayıplarına ve yeni yerinden edilmelere yol açtığını gösteriyor” dedi.

Çatışmaların, özellikle Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Arakan eyaletinin Bangladeş sınırına yakın olan Maungdaw kasabasında yayıldığını belirten Dujarric, 5 Ağustos’ta bölgede yaklaşık 20 bin kişinin yerinden edildiğini kaydetti.

Dujarric ayrıca, “Kuzeydeki Shan eyaletinden Bangladeş’e daha fazla insanın geçtiğine dair raporlar mevcut,” diye ekledi.

BM sözcüsü, “Haziran ayının sonundan itibaren çatışmalar yeniden alevlendi ve 4 kasabada yaklaşık 33 bin kişi yerinden edildi” açıklamasında bulundu. Ayrıca, haziran sonundan bu yana süregelen yoğun muson yağmurlarının insani durumu daha da kötüleştirdiğini ve su baskınlarından yaklaşık 393 bin kişinin etkilendiğini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Myanmar’daki Artan Şiddet Olayları Yeni Yerinden Edilmeleri Tetikliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz