1. Haberler
  2. Gündem
  3. Naci Görür’den korkutan açıklama! Eğer deprem olursa yeni yaşam döngüsü oluşacak

Naci Görür’den korkutan açıklama! Eğer deprem olursa yeni yaşam döngüsü oluşacak

featured
service

Depremler Kaçınılmaz

İstanbul Müteahhit ve İş İnsanları Derneği (İMİDER) tarafından düzenlenen panel, Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panele, Prof. Dr. Naci Görür’ün yanı sıra Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, İBB KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt ve İMİDER Başkanı İrfan Tutacak da katıldı. Ayrıca dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş etkinlikte yer aldı.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Panelde Kimler Katıldı?

Panelde konuşan Prof. Dr. Naci Görür, “Bu ülkede depremler olmaya devam edecek. Levha sınırlarını yok edemez veya durduramazsınız. Levha hareketleri, insanlardaki kalp atışları gibidir; nabız durursa insan ölür, levha hareketleri durursa dünya ölür. Depremler, yeryüzünün yaşadığının bir göstergesidir ve bu hareketler sayesinde yaşam döngüsü devam eder,” ifadelerini kullandı.

Toplumsal Sorumluluk

Görür, toplum olarak herkesin üzerine düşen görevler olduğunu vurguladı. “Eğer çocuklarımızın depremde ölmesini istemiyorsak, kendimizi değiştirmeliyiz. Belediye başkanlarının işlerini mi yapmasını istiyoruz, yoksa kaçak işlerin peşine mi düşsünler? Bu kararı biz vermeliyiz,” dedi.

Depremin Çevresel Etkileri

Depremin en büyük çevre felaketlerinden biri olduğunu belirten Görür, “Depremde kanalizasyon boruları patlayabilir, içme sularına karışabilir ve bu durum yıllar içinde büyük sağlık sorunlarına yol açabilir. Çevre kirlenirse sağlıklı bir yaşam sürmek mümkün olmaz. Çevre kirliliğine neden olabilecek unsurları önlemek için şimdiden önlemler almalıyız,” şeklinde konuştu.

Marmara Depreminin Ekonomik Etkileri

Olası bir Marmara depremine ilişkin görüşlerini paylaşan Görür, “Marmara bölgesi, Türkiye ekonomisinin yaklaşık yüzde 60’ını oluşturuyor. Eğer burada bir deprem olursa, bölgenin ekonomisi çöker ve bu durum tüm Türkiye’yi diz üstü çökertebilir. Ekonomik özgürlüğümüzü ve siyasi bağımsızlığımızı kaybedebiliriz. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, ‘Bugün borç alan yarın talimat alır.’ Marmara bölgesini depreme hazırlamazsak, bağımsız kalmamız mümkün olmayacak,” dedi.

Kentsel Dönüşüm ve Gelecek

Panelde, kentsel dönüşümün önemine vurgu yapıldı. Kentsel dönüşüm projelerinin hızla hayata geçirilmesi gerektiği ve bu süreçte toplumun tüm kesimlerinin sorumluluk alması gerektiği belirtildi. Deprem uzmanları ve katılımcılar, Türkiye’nin depreme hazırlıklı olması gerektiğini ve gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini vurguladılar.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Naci Görür’den korkutan açıklama! Eğer deprem olursa yeni yaşam döngüsü oluşacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz