1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin Güran Cinayetinde Anne ve Ağabeyi Dahil 8 Kişi Tutuklandı: Soruşturma Derinleşiyor

Narin Güran Cinayetinde Anne ve Ağabeyi Dahil 8 Kişi Tutuklandı: Soruşturma Derinleşiyor

service

Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetiyle ilgili soruşturma genişliyor. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan annesi Yüksel Güran, ağabeyi Enes Güran ve amcası Fuat Güran’ın da aralarında bulunduğu 8 kişi tutuklandı. Şüphelilerden 4’ü ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Bu gelişmeyle birlikte soruşturmada tutuklu sayısı 10’a yükselmiş oldu.

Merkez Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 8 Eylül’de Eğertutmaz Deresi’nde çuval içinde üzeri taşla örtülmüş halde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın ölümüyle ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sürüyor. Bu kapsamda, gözaltına alınarak nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden, Narin Güran’ın annesi Yüksel Güran (44), ağabeyi Enes Güran (18), amcası Fuat Güran (41), kuzenleri Muhammet Kaya (23) ve Birsen Güran (19), yengesi Maşallah Güran (46), halasının eşi Mehmet Şevket Kaya ve Salim Güran’ın işçisi Mehmet Selim Atasoy (40) tutuklandı.

Tutuklanan şüphelilerden anne Yüksel Güran ve ağabey Enes Güran, “kasten öldürme suçuna iştirak” ile suçlanıyor. Amca Fuat Güran ise “suç delillerini yok etmek” suçlamasıyla tutuklandı. Diğer 5 şüpheli, “suçluyu kayırma ve suç delillerini yok etmek” suçlamalarıyla cezaevine gönderildi. Bu gelişmelerle birlikte, tutuklu sayısı 10’a yükselmiş oldu.

Soruşturma sürecinde, şüphelilerden Narin’in diğer amcaları Kurtuluş ve Ömer Faruk Güran, kuzeni Melike Güran ve işçi R.A. (15) ise adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı. Serbest bırakılan şüpheliler adliyeden polis koruması eşliğinde çıkarıldı. Bu süreçte, tutuklanan diğer şüphelilerle ilgili soruşturma devam ederken, yeni delillerin ortaya çıkabileceği belirtiliyor.

21 Ağustos’ta kaybolan Narin Güran için başlatılan arama çalışmaları sonrası, 8 Eylül sabahı, Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu tarafından Eğertutmaz Deresi’nde bulunan küçük çocuğun cesedi hakkında açıklama yapıldı. Vali Zorluoğlu, “İlk bulgulara göre, Narin Güran’ın öldürüldükten sonra bir çuvala konulup dere kenarına getirildiği ve çuvalla birlikte derenin kenarına yerleştirildiği, üzerinin ağaç dalları ve taşlarla kapatıldığı anlaşılmıştır.” şeklinde bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Narin Güran Cinayetinde Anne ve Ağabeyi Dahil 8 Kişi Tutuklandı: Soruşturma Derinleşiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz