1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin Güran soruşturmasında eş zamanlı baskın

Narin Güran soruşturmasında eş zamanlı baskın

featured
service

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre, Tavşantepe Köyü’ne komşu olan Gönenli Köyü ve Çarıklı beldesindeki itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın yakınları ile oğlunun evine baskınlar gerçekleştirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Sorgu Hakimliği’nden alınan arama ve el koyma kararı doğrultusunda yapılan aramalarda jandarma, dijital materyaller ve delil niteliği taşıyabilecek bazı eşyalara el koydu.

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre, Narin’in kaybolduğu gün köyde ikamet etmediği halde Nevzat Bahtiyar’ın ağabeyi A.B.’nin köyde bulunduğu belirtildi. Tanık ifadeleri ve güvenlik kameraları da bu durumu destekliyor.

Nevzat Bahtiyar’ın ağabeyinin, olay gününden sonra köydeki arama çalışmalarını dikkatle takip ettiği ve askerlere sürekli olarak “Askerler nereye baktılar? Dereye de baktılar mı?” gibi şüpheli sorular sorduğu kaydedildi. Bunun yanı sıra, Bahtiyar’ın eşi de küçük kızın kaybolmasının ardından “Biz zaten gidiyoruz buralardan. İstanbul’a yerleşeceğiz” şeklinde ifadeler kullandı.

Olay günü Nevzat Bahtiyar’ın saat 15.40 ile 16.30 arasında aracıyla dere yatağında sabit beklediği tespit edildi. Şahin göz kamerasına yansıyan görüntülerde, cesedi gömdükten sonra aracıyla Çarıklı beldesine gittiği görülüyor. Tutuklanan amca Salim Güran’ın 2 Eylül’deki tutukluluğu, CMK’ya göre ayda bir tutukluluk incelemesi gereği nedeniyle yeniden değerlendirildi. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, Salim’in kullandığı aracın koltuğunda Narin’e ait DNA lekeleri bulunduğunu ve olaydan sonra telefonundaki arama kayıtları ile WhatsApp yazışmalarını silmesi nedeniyle tutukluluğun devamına karar verdi.

Sulh Ceza Hakimliği, mevcut delil durumunu göz önünde bulundurarak, tutukluluğun devam etmesine ve ev hapsi ya da yurtdışına çıkış yasağı gibi adli kontrol tedbirlerinin yetersiz kalacağına karar verdi. Ayrıca, Narin’in ailesi ve Nevzat Bahtiyar’ın tutukluluk durumuna yapılan itirazlar da reddedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Narin Güran soruşturmasında eş zamanlı baskın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz