1. Haberler
  2. Gündem
  3. Narin soruşturmasında doğru bilinen yanlışlar – Ankaragündem

Narin soruşturmasında doğru bilinen yanlışlar – Ankaragündem

featured
service

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesine bağlı Tavşantepe Mahallesi’nde cenazesine 19 gün sonra ulaşılan Narin Güran dosyasında soru işaretleri arttı.

Narin Güran’ın ölümüyle birlikte farklı farklı senaryolar hayata geçirildi.

Aynı senaryolar Narin aranırken de maalesef hayata geçti. Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren dün akşam TELE1’de katıldığı yayında bütün iddiaları tek tek yanıtladı. Narin’in otopsisine de katılan Eren, gördüklerini ve soruşturma sürecini anlattı.

Narin Güran kaybolduktan sonra önce köyde bir terlik bulundu. Bu terliğin Narin’e ait olduğu söylendi. Fakat anne Yüksel Güran daha sonra bu terliğin Narin’e ait olmadığını söyledi.

Narin’i arama kurtarma işlemi sürerken bir kayalıkta kan bulundu. Daha sonra bu kadının da Narin’e ait olmadığı söylendi. Diyarbakır Baro Başkanı Nahit Eren ise dün kritik bir şey ifade etti. Eren, bu kanın kime ait olduğunun tespit edilmediğini belirtti.

Narin 19 gün sonra bir derede bulundu. Ayağının kırık olduğu söylendi. Eren bu iddiayı da yanıtladı. Narin’in ayağının üzerinde hiç et kalmadığını ve kemik olduğunu söyledi. Köylüler ile görüşen Eren, o derede balıkların olduğuna dikkat çekti.

Narin bulunduktan sonra gözaltılar da yapıldı. Geçtiğimiz hafta dillendirilen ses kaydı iddiasının soruşturmanın seyrini değiştireceği öne sürüldü. Narin’in amcası Salim Güran ile 15 yaşındaki işçisi R.A arasında yapılan bir görüşmenin deşifre edildiği söylendi. O görüşmede “daha ölmemiş” ifadesinin yer aldığı iddia edildi. Eren o ses kaydına da açıklık getirdi. Eren, “Düğümü çözecek bir ses kaydından bahsediliyor. İnanın o ses kaydının saati tartışma tartışılma usulü hepsi yanlış. Öldürdün mü öldürmedin mi gibi somut cümlelerle dile getirildi. Ama yazıya dökülen Kürtçe kelimelerde öyle bir soru yok” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Narin soruşturmasında doğru bilinen yanlışlar – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz