Ne Antalya ne İzmir! Bu senenin gözdesi o ilimiz oldu, Denizi yok ama herkes akın ediyor, adeta açık hava müzesi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin en sakin şehirleri listelenirken UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan tek şehir olma özelliği taşıyan Safranbolu listeye adını yazdırdı. 18 ve 19 yüzyıl ile 20 yüzyıl başlarında yapılan evleri ile birlikte Arnavut kaldırımları ile turistleri tarihi bir yolculuğa çıkaran bu şehir 50.000 kültür ve tabiat varlığının 1125’ini bünyesinde barındırıyor.

Safranbolu’da Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, tarihi camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi pek çok farklı tarihi alan yer alıyor. Ege ve Akdeniz turizmini geride bırakan Safranbolu, “Açık hava müzesi”, “Korumanın başkenti”, “Kendini koruyan kent”, “En iyi korunan 20 kent” unvanları da bünyesinde barındırıyor.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu Ergüder, 9 günlük Bayram tatilinin yoğun geçeceğini belirtti. 9 gün boyunca Deniz sezonunun gelmemesi nedeniyle birçok kişinin Safranbolu’yu tercih ettiğini ifade eden Ergüder, rekor kırmayı beklediklerini söyledi.

safranbolu-carsisi.jpg

Otellerde doluluk oranının %100’e yaklaştığını ifade eden Ergüder, konukları beklediklerini ifade etti. Sezona ihtişamlı bir açılış yapacaklarını dile getiren Ergüder Karaelmas Turistik Ekspresi’nin de bayram sezonunda aktif hale gelmesi nedeniyle turistlerin Safranbolu’yu tercih ettiğini ifade etti. Çeşitliliğim bol olacağını değinen Ergüder, “ Bununla birlikte yine şehir dışında yaşayan Safranbolulu hemşehrilerimizin yoğun bir akışı olacağına inanıyoruz. Dolayısıyla birçok farklı şehirden, Türkiye’nin birçok farklı yerinden birbirinden fazla konuk ağırlayacağız” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne Antalya ne İzmir! Bu senenin gözdesi o ilimiz oldu, Denizi yok ama herkes akın ediyor, adeta açık hava müzesi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz