1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ne çay ne fındık! Bu meyvenin pazar derdi yok: O ilimizde yetişiyor, dünyanın her yerine satılıyor

Ne çay ne fındık! Bu meyvenin pazar derdi yok: O ilimizde yetişiyor, dünyanın her yerine satılıyor

featured
service

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, üretimini yaptıkları kirazların başta Almanya ve Rusya olacak şekilde çeşitli ülkelere ihraç ettiklerini belirtti. Dünyanın ve yurdumuzun çeşitli bölgelerine kiraz satışı yaptıklarını söyleyen Vali Doruk, “2024 yılında 28 bin dekar alanda bir önceki yıla göre yüzde 39 artışla 50 bin ton rekolte beklenmektedir. Almanya ve Rusya başta olmak üzere Irak ile diğer ülkelere ihracatımız oluyor” dedi.

Hasada katılarak üreticilere bereketli kazançlar diledikten sonra kentin en önemli ihraç ürünleri arasında yer alan “0900” cinsi kirazın 2 sene önce “Amasya kirazı” olarak coğrafi işaretle tescillendiğini anımsatan Vali Doruk, “İyi elmanın olduğu yerde iyi kiraz da olur. Artık Amasya elmasının yanında Amasya kirazı da var” dedi.

Kiraz üretiminde lider olan ülkemizin ihracatta da dünya 3’üncüsü olduğuna dikkat çeken Doruk, “Uluslararası pazarda Türk kirazı kalitesi uzun hasat dönemi, rekabetçi fiyatı, ürünün işlenerek soğuk zincirde muhafazası ve nakliyesinden dolayı tercih edilmektedir. Amasya’da kiraz 200 metre ile bin 300 metre rakım arasında yetiştirilmekte olup hasat süresi 75 güne kadar sürebilmektedir. Hasat zamanı rakım ve mevsim sıcaklığına bağlı olarak değişmekle birlikte mayıs ayı ortalarından temmuz ayı sonlarına kadar devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ne çay ne fındık! Bu meyvenin pazar derdi yok: O ilimizde yetişiyor, dünyanın her yerine satılıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz