1. Haberler
  2. Gündem
  3. Netanyahu, Refah’taki Sivil Kayıplarını Reddetti

Netanyahu, Refah’taki Sivil Kayıplarını Reddetti

featured
service

İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, 7 Ekim 2023 tarihinde Hamas’ın düzenlediği saldırılarla ilgili olarak ABD Kongresi’nde önemli açıklamalar yaptı. Konuşmasında, Gazze’nin Refah kentinde hiç sivilin öldürülmediğini öne sürdü.

Netanyahu, Kongre’deki yaklaşık bir saatlik konuşmasında, 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kule saldırılarına atıfta bulunarak Hamas’ın saldırılarını benzetti. ABD Başkanı Joe Biden’a verdiği destek için teşekkür eden Netanyahu, “Gururlu bir Siyonist” olduğunu ifade etti.

Netanyahu, Gazze’deki sivil kayıpları konusunda belirttiği açıklamaların “yalan” olduğunu iddia ederek, “Duyduğunuz tüm yalanlara rağmen, Gazze, şehir savaşları tarihi boyunca savaşmayan sivillerin kayıplarının en düşük olduğu yerlerden biridir” diye konuştu.

Geçen hafta Refah’a yaptığı ziyareti anımsatan Netanyahu, orada İsrail ordusu komutanlarıyla görüştüğünü ve sadece bir olay dışında sivil kayıpların olmadığını öğrendiğini ifade etti: “Bir bombanın şarapnel parçasının Hamas’ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle istemeden iki düzine insanı öldürdüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği” bilgisiyle döndüğünü söyledi.

Kongre üyelerine Gazze’de sivil ölümleri konusunda İsrail’in çaba sarf ettiğini aktaran Netanyahu, bu kayıplardan Hamas’ı sorumlu tuttu. Ayrıca, “Gazze’ye 40 binden fazla insanın yardım almasına izin verdik. Eğer Gazze’de yeterli yiyecek yoksa, bunun nedeni İsrail’in müsaade etmemesi değil, Hamas’ın bunları çalmasıdır” şeklindeki ifadeleriyle dikkat çekti.

Netanyahu’nun konuşması boyunca ABD Kongresi üyeleri tarafından uzun süre ayakta alkışlanması, destekleyici bir atmosfer oluşturdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu, Refah’taki Sivil Kayıplarını Reddetti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz