1. Haberler
  2. Gündem
  3. Netanyahu’nun Biden İle Görüşmesi Tehlikeye Girdi

Netanyahu’nun Biden İle Görüşmesi Tehlikeye Girdi

featured
service

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, 7 Ekim’den sonraki ilk yurtdışı gezisi için 23 Temmuz’da ABD Başkanı Joe Biden ile Beyaz Saray’da gerçekleştireceği planlanan görüşmenin kesinleşmediği bildirildi. İsrail’deki Walla internet sitesinin muhabiri Barak Ravid, Başbakanlık kaynaklarına dayandırdığı haberde, görüşme için Beyaz Saray’dan kesin bir yanıt gelmediğini ifade etti.

ABD kaynakları, Biden’ın Kovid-19 hastalığı sebebiyle ertelediği görüşmenin, başkanın karantina sürecinin sona ermesine bağlı olduğunu duyurdu.

Netanyahu’nun ekibi, 7 Ekim sonrası gerçekleştireceği ilk yurtdışı seyahatinde, dört yıl aradan sonra eski Başkan Donald Trump ile de randevu ayarlamayı hedefliyor.

Esir yakınları, Netanyahu’nun Washington’daki temaslarını protesto etmek için sokaklarda toplanmaya hazırlanıyor. Gazze’de süregelen insanlık dramı nedeniyle Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde Netanyahu’nun ‘soykırım’ ile suçlanması bekleniyor. 24 Temmuz tarihinde kongrede yapacağı konuşmanın Demokrat Parti temsilcileri tarafından boykot edilmesi öngörülüyor.

Bu dönemde, İsrailli yetkililerin Gazze’ye yönelik saldırılarını arttırması, olan biteni daha karmaşık bir hale getiriyor. 22 Temmuz’da yapılan saldırılarda en az 70 Filistinli yaşamını yitirdi, binlerce kişi yaralanırken, toplam kayıplar 39 bine ulaştı. İsrail ordusunun, bölgede zorla tahliye ettiği alanlarda pek çok insanın yardıma ihtiyacı var.

Bu gelişmeler ışığında, Netanyahu’nun uluslararası arenada nasıl bir yol izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu’nun Biden İle Görüşmesi Tehlikeye Girdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz