1. Haberler
  2. Gündem
  3. Netanyahu’nun Kongre Konuşmasında Dikkat Çeken İddialar

Netanyahu’nun Kongre Konuşmasında Dikkat Çeken İddialar

featured
service

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Gazze’nin Refah kentindeki sivil ölümlerine dair çarpıcı iddialarda bulundu. Netanyahu’nun “Refah’ta hiç sivil öldürülmedi” sözleri dikkat çekti.

Netanyahu, konuşmasında Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarını 1941 Pearl Harbor ve 2001 İkiz Kuleler saldırılarına benzeterek, ABD Başkanı Joe Biden’a yaptığı destek için teşekkür etti.

Gazze’deki sivillerin öldürülmesiyle ilgili iddiaları “yalan” olarak nitelendiren Netanyahu, Refah’ta yaptığı bir ziyaret esnasında ordudan aldığı bilgiyi aktardı. Netanyahu, oradaki bir yanıtın “bir bombanın şarapnel parçasının Hamas’ın silahlı bir personeline çarptığı ve bu nedenle iki düzine insanın öldüğü tek bir olay dışında hiç sivilin öldürülmediği” olduğunu öne sürdü.

Netanyahu, sivil kayıplardan Hamas’ın sorumlu olduğunu savunarak, Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) hakkında da eleştirilerde bulundu. “UCM bizi prangaya vurmak istiyor,” diyen Netanyahu, “Eğer ellerimiz bağlanırsa, sıradaki hedef Amerika olur” uyarısında bulundu.

ABD ve İsrail’in birlikte dünya çapında “en sofistike” silahları geliştirdiğini belirten Netanyahu, güvenlik alanında bir ittifak önerisinde bulundu. Bu yeni ittifakın adı “Abraham İttifakı” olarak düşünülüyor.

Başbakan Netanyahu’nun konuşmasında ateşkes müzakerelerine dair bir değinmede bulunmaması dikkatlerden kaçmadı. ABD’li Kongre üyelerine hitaben “Bize gerekli teçhizatı verin, işi daha çabuk bitirelim” ifadelerini kullanan Netanyahu, savaştan asla vazgeçmeyeceklerinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu’nun Kongre Konuşmasında Dikkat Çeken İddialar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz