1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nijerya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Nijerya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı

service

Nijerya’nın başkenti Abuja’da, Türk Büyükelçiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü dolayısıyla özel bir kutlama düzenlendi.

Etkinlik, Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar ve Askeri Ataşe Albay Davut Velioğlu tarafından ev sahipliği yapıldı. Davete, yabancı misyon temsilcileri, diplomatlar ve Nijeryalı konuklar katıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile Nijerya’nın milli marşının okunmasıyla başladı. Daha sonra, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Zafer Bayramı mesajı katılımcılara iletildi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Bayraktar, Türkiye’nin 30 Ağustos’ta elde ettiği tarihi zaferin, özgürlükten asla taviz vermeyeceğinin dünya genelinde kanıtı olduğunu vurguladı. Türkiye’nin, TSK’nın hem bölgesel hem de uluslararası barış ve güvenliği sağlama çabalarındaki kararlılığını yineledi:

Bayraktar ayrıca, Türkiye’nin Nijerya’nın terörle mücadelesine güçlü destek sunduğunu ve Türk savunma ürünlerinin Nijerya’nın barış, refah ve güvenliğine önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirtti.

Nijerya’da, Türkiye’nin Abuja Büyükelçiliğinde, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102’nci yılı ve Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Günü dolayısıyla kutlama programı düzenlendi. Türkiye’nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar (sağda) ve Askeri Ataşe Albay Davut Velioğlu’nun (solda) ev sahipliğinde büyükelçilikte düzenlenen programa, yabancı misyon temsilcileri, diplomatlar ve Nijeryalı davetliler katıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nijerya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz