1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nijerya’da Boko Haram Üyeleri ve Finansörlerine Hapis Cezası Verildi

Nijerya’da Boko Haram Üyeleri ve Finansörlerine Hapis Cezası Verildi

featured
service

Batı Afrika’nın önemli ülkelerinden Nijerya’da, terör örgütü Boko Haram üyelerine yönelik yapılan toplu yargılamalarda dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Nijerya Federasyon Başsavcılığı Sözcüsü Kamardeen Ogundele, 125 terörist ve finansörün mahkum edildiğini kamuoyuna açıkladı.

Ogundele, bu kişilerin “terörizm, terörizmin finansmanı ve maddi destek sağlama” suçlarıyla yargılandığını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi (ICC) suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığını belirtti.

Nijerya Federal Yüksek Mahkemesi, 24 Temmuz’da Boko Haram’a üye 300 kişinin toplu yargılanmasına yeniden başladı. Hükümet, daha önce yakalanan 5 bin Boko Haram üyesinin de yargılanacağını duyurmuştu. Bu teröristler, federal mahkemede gruplar halinde yargılanıyor.

Boko Haram, 2009’dan bu yana gerçekleştirdiği kitlesel terör eylemleriyle 20 binden fazla insanın yaşamını yitirmesine yol açtı. Ayrıca, 2015 yılından itibaren Komşu Ülkeler Kamerun, Çad ve Nijer’de de çeşitli saldırılar gerçekleştirdi. Çad Gölü Havzası’ndaki saldırılarda ise en az 2 bin kişi hayatını kaybetti.

Nijerya’da terör saldırıları ve çatışmalar sonucu her yıl yüz binlerce kişi zorunlu göç etmek zorunda kalıyor. Bu durum, ülkede önemli bir insani kriz yaratmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nijerya’da Boko Haram Üyeleri ve Finansörlerine Hapis Cezası Verildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz