1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nijerya’da Protestolar Nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

Nijerya’da Protestolar Nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi

featured
service

Nijerya’da, benzin sübvansiyonunun kaldırılmasının ardından hayat pahalılığındaki artışa karşı başlayan protestolar sebebiyle bazı eyaletlerde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Dün itibarıyla ülkenin çeşitli bölgelerinde başlayan protestolar, bazı yerlerde şiddet olaylarına yol açtı. Bu gelişmeler üzerine, Gombe, Jigawa, Kano, Niger ve Yobe eyaletlerinde güvenlik önlemleri artırıldı ve sokağa çıkma yasağı uygulaması başlatıldı.

Kano Valisi Abba Kabir Yusuf, yaptığı yazılı açıklamada, eyaletindeki protestoların kontrolden çıkması üzerine sokağa çıkma yasağına ihtiyaç duyulduğunu ifade etti. Yusuf, “Dikkatli değerlendirme sonucunda, iş yerlerinin yağmalanmasını, tahrip edilmesini ve masum vatandaşların hayatını kaybetmesini engellemek amacıyla bu kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Gombe, Jigawa, Niger ve Yobe eyaletlerinde de benzer sebeplerle sokağa çıkma yasağı getirildi. Protestocularla güvenlik güçleri arasında yaşanan çatışmalar, sivil toplumu harekete geçirdi. Bu nedenle bazı sivil toplum kuruluşları, 1 Ağustos’tan itibaren ülke genelinde 10 günlük protesto düzenlemeyi planlıyor.

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, 29 Mayıs 2023’te petrol ürünlerine uygulanan sübvansiyonu sonlandırmıştı. Bu ekonomide önemli dalgalanmalara sebep oldu, akaryakıt fiyatları hızla yükseldi. Önceden 185 naira (0,24 dolar) olan litre fiyatı, 620 naira (0,82 dolar) seviyesine çıktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nijerya’da Protestolar Nedeniyle Sokağa Çıkma Yasağı İlan Edildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz