1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nijerya’nın Teknolojik Destek Talebi: Devlet Başkanı Tinubu, Çin ile İlişkileri Geliştirmek İstiyor

Nijerya’nın Teknolojik Destek Talebi: Devlet Başkanı Tinubu, Çin ile İlişkileri Geliştirmek İstiyor

featured
service

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Çin hükümetine Nijerya ve Afrika genelindeki altyapı ihtiyaçlarını karşılamak üzere teknolojik uzmanlıklarını aktarması için çağrıda bulundu.

Bu açıklama, Tinubu’nun Nijerya’yı ziyaret eden Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Çın Şiaodong ile yaptığı buluşmada yapıldı. Tinubu, başkent Abuja’da gerçekleştirilen görüşmede, Nijerya ve Çin arasında son 50 yıldır süregelen işbirliğine dikkat çekerek, bu işbirliğinin her iki ülkenin çıkarlarına uygun olarak büyümesi gerektiğini vurguladı.

Tinubu, Çin hükümetinin Nijerya ve Afrika’nın altyapı ihtiyaçlarına yönelik teknolojik destek vermesi gerektiğini ifade etti. “Afrika’nın ve özellikle de Nijerya’nın altyapı ihtiyaçları çok büyük. Transfer edebileceğiniz ileri teknolojiye sahipsiniz. Nijerya’da silinmez bir iz bırakmak için önemli bir fırsatınız var,” şeklinde konuştu.

Tinubu, ayrıca Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in Nijerya ve Afrika ile ilişkileri sürekli güçlendirdiği için teşekkür ederek, “Nijerya’nın G20, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi ve BRICS içindeki önemli konumuna verdiğiniz destek için memnuniyet duyuyoruz,” ifadesini kullandı.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Çın, Tinubu’nun Çin’e planlanan ziyareti hakkında bilgi vermek üzere Nijerya’da bulunduğunu belirtti. Çın, Tinubu’ya Çin’in takdirlerini ileterek, “Siz Afrika’da önemli bir lider ve stratejistsiniz. Başkan Şi ile görüşmenizin Nijerya ve Afrika için daha fazla tartışma ve fırsat yaratacağına inanıyoruz,” değerlendirmesinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nijerya’nın Teknolojik Destek Talebi: Devlet Başkanı Tinubu, Çin ile İlişkileri Geliştirmek İstiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz