1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nükleer Güvenlik Uyarısı: Grossi’den Nükleer Santrallere Yönelik Saldırılara Dikkat

Nükleer Güvenlik Uyarısı: Grossi’den Nükleer Santrallere Yönelik Saldırılara Dikkat

service

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (UAEA) Başkanı Rafael Mariano Grossi, Ukrayna ile Rusya arasındaki çatışmalar nedeniyle nükleer kaza riskinin açıkça sürdüğünü ifade etti. Birleşmiş Milletler örgütüyle birlikte barışçıl amaçlı nükleer santrallerin hedef alınmaması gerektiğini vurguladı.

Viyana’da düzenlenen UAEA’nın 68. Genel Konferansı’nda konuşan Grossi, nükleer santrallerin önemli bir güvenlik unsuru olduğuna değindi. Dünya genelinde her gece 700 milyon insanın aç girmesi gerçeğine vurgu yaparak, “gıda için nükleer” projesinin başlatıldığını açıkladı.

Grossi, toplantının 5 gün süreceğini belirterek, “Bu süreçte dünya genelinde 200 bin kişinin kanser olacağı tahmin edilmektedir. Bu durumu paylaşma imkanı olmayan gelişen ülkelerdeki insanların çoğu, tedavi edilebilir kanser türleri nedeniyle hayatını kaybedecek,” dedi. Bu açıklamalar, Dünya Sağlık Örgütü ile yürütülen “Umudu Yükselt” Projesi’nin motivasyonunu oluşturdu.

Grossi, İran’la nükleer görüşmelere başlamak için sabırsızlandığını belirtirken, İran’ın barışçıl nükleer faaliyetlerine ilişkin uluslararası topluma güven ve garanti vermenin önemine değindi. Ayrıca, İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Muhammed İslami, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıların trajik sonuçlarına dikkat çekerek, bölgedeki nükleer silahlardan arındırma çağrısında bulundu.

Konferansta, Rus ve Ukraynalı katılımcılar arasında nükleer güvenlik konularında karşılıklı suçlamalar ortaya çıkarken, bu durum nükleer santrallere yönelik artan tehditleri bir kez daha ön plana çıkardı. Grossi, “Barışçıl hizmet veren hiçbir nükleer santral, nerede olursa olsun, saldırı hedefi olmamalıdır,” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nükleer Güvenlik Uyarısı: Grossi’den Nükleer Santrallere Yönelik Saldırılara Dikkat
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz