O Avrupa ülkesi Türkçe’yi resmi dil ilan etti! Karar oy çokluğuyla kabul edildi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Binlerce Türk’ün yaşadığı o Avrupa ülkesinde Türkçe resmi dil olarak ilan edildi. Oy birliğiyle alınan karar bugün itibariyle duyuruldu. O ülkeye giden vatandaşlar ana dili olan Türkçe’yi gönül rahatlığıyla konuşabilecek.

Kosova Cumhuriyeti’nde günümüze kadar resmiyette Türkiye Türkçesi kullanılmaktadır. Türkçe, 1999 yılına kadar Kosova genelinde resmi olurken, Aralık 2010 tarihinde Kosova’nın Prizren, Mamuşa, Gilan, Mitroviça, Priştine ve Vıtıçırın Belediyelerinde Türkçe resmi dil olarak kabul edildi.

Wikipedia’da yer alan bilgilere göre, Kosova Cumhuriyeti anayasasında yer alan dilleri kullanımın haklarında büyük sıkıntılar bulunuyor. Bahsi geçen belediyelerde Türkçe’nin resmi dil olmasına rağmen resmi dil olarak uygulanmıyor. On binlerce Türk nüfusuna sahip Prizen’de dahil olmak üzere ihlaller yapılıyor.

Kosova Cumhuriyeti’nin resmi dilleri Arnavutça ve Sırpça olarak belirlenmiştir. Anayasa maddesine göre, Türkçe, Boşnakça ve Romca belediyeler seviyesinde resmi bir statüye sahip olarak ya da yasaya uygun bir şekilde herhangi bir seviyede resmi dil olarak kullanılabilecek.

Resmi dil kapsamında İbrahim Haskoğlu sosyal medya üzerinden müjdeli haberi verdi. Kosova’nın Mitroviça bölgesinde Türkçe resmi dil olarak kabul edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O Avrupa ülkesi Türkçe’yi resmi dil ilan etti! Karar oy çokluğuyla kabul edildi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz