1. Haberler
  2. Gündem
  3. O illerde yaşayanlar çok acil önlem alsın! Bugün gök gürültüsü, sağanak ve fırtına olacak

O illerde yaşayanlar çok acil önlem alsın! Bugün gök gürültüsü, sağanak ve fırtına olacak

featured
service

Salı Günü İçin Yağış ve Sıcaklık Uyarıları

MGM’nin yaptığı değerlendirmelere göre, Türkiye’nin kuzey kesimlerinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava koşulları hakim olacak. Marmara Bölgesi’nin Balıkesir hariç diğer illerinde, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz kıyıları ile Ordu ve Artvin çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Diğer bölgelerde ise hava genellikle az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Meteorolojik Görünüm

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyesi ve meteoroloji uzmanı Dr. Güven Özdemir, salı günü Marmara ve Batı Karadeniz bölgelerinde yerel yağışların görüleceğini belirtti. Özdemir, sıcaklıkların temmuz sonu itibarıyla 2-3 derece arttığını ifade ederek, “Salı günü yağış geçişlerinin ardından hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde olacak. Metropol şehirlerde ise hissedilen sıcaklık 34-35 dereceye çıkabilir ve nemle birlikte 40 dereceyi bulabilir” dedi. Ayrıca, yaşlılar, kronik hastalar, hamileler ve çocuklar için öğlen saatlerinde dışarı çıkılmaması gerektiğini vurguladı.

Önemli Uyarılar ve Tavsiyeler

Dr. Özdemir, sıcak hava nedeniyle vatandaşların açık renkli şapka ve giysiler giymelerini, şemsiye kullanmalarını ve gölgede vakit geçirmelerini önerdi. Ayrıca, evlerin doğal havalandırılması gerektiğini, klimaların ise ortamı soğutmak yerine sıcak havayı hapsedebileceğini belirtti. Deniz kenarında vakit geçireceklerin de gölgede kalmalarının önemine dikkat çekti. Güneş çarpması riskine karşı dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

Hava Sıcaklıkları ve Rüzgar Durumu

Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklıklarının 3 ila 5 derece azalması beklenirken, diğer bölgelerde belirgin bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Rüzgarlar ise genellikle kuzey yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda rüzgarın kuvvetli şekilde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

MGM, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda rüzgarın kuvvetli olarak esmesi nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı. Bu bölgelerde yaşayanların, rüzgarın etkilerinden korunmak için gerekli tedbirleri almaları gerektiği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O illerde yaşayanlar çok acil önlem alsın! Bugün gök gürültüsü, sağanak ve fırtına olacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz