1. Haberler
  2. Gündem
  3. O illerde yaşayanlar için alarm verildi! Felaket boyutuna çıkacak: Evden çıkmayın

O illerde yaşayanlar için alarm verildi! Felaket boyutuna çıkacak: Evden çıkmayın

featured
service

Rüzgarın Seyri

Hava sıcaklıklarında belirgin bir değişiklik öngörülmüyor. Mevsim normallerinin 5 ila 10 derece üzerinde seyreden sıcaklıklar, önümüzdeki günlerde de bu seviyelerde kalacak. Bu durum, özellikle sıcaklık artışının yaşandığı illerde dikkat edilmesi gereken bir konu olarak öne çıkıyor.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Sıcaklık Durumu

Rüzgarın genellikle kuzey yönlerinden, öğle saatlerinde ise Akdeniz kıyılarında güney yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor. Bu rüzgar değişiklikleri, özellikle kıyı bölgelerinde hava durumunu etkileyebilir.

Bölgesel Yağış Uyarıları

Osmaniye, Kars ve Hakkari çevrelerinde, Ağrı ve Iğdır’ın güney kesimlerinde, Van’ın doğu bölgelerinde ve Hatay’ın kıyılarında sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar yerel olarak etkili olacak. Bu yağışların ani sel ve su baskınlarına neden olabileceği uyarısında bulunuluyor.

Bölgesel Hava Tahminleri

Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu’da parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Kars ve Hakkari çevrelerinde yerel sağanak yağışlar etkili olacak. Ağrı ve Iğdır’ın güney kesimlerinde de sağanak yağış bekleniyor. Van’ın doğu kesimlerinde ise gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek.

Akdeniz Bölgesi

Akdeniz Bölgesi’nin kıyı kesimlerinde, özellikle Hatay’ın kıyı bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar etkili olacak. Osmaniye çevresinde de yerel yağışlar bekleniyor. Bölgenin genelinde rüzgar, öğle saatlerinde güney yönlerden hafif ve orta kuvvette esecek.

Diğer Bölgeler

Türkiye’nin diğer bölgelerinde hava az bulutlu ve açık geçecek. Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek. Kuzey yönlü rüzgarlar etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda, sağanak yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların tedbirli olmaları gerekiyor. Özellikle sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunmalı. Hava sıcaklıklarının yüksek seyrini sürdüreceği belirtilerek, sıcak havalara karşı da önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

MARMARA

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O illerde yaşayanlar için alarm verildi! Felaket boyutuna çıkacak: Evden çıkmayın
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz