1. Haberler
  2. Gündem
  3. O işi kimse yapmak istemiyor! Ustalar, çırak bulamıyor: 50 bin liraya kadar maaşı var

O işi kimse yapmak istemiyor! Ustalar, çırak bulamıyor: 50 bin liraya kadar maaşı var

featured
service

Hasan Torun, otomobil tamir sektöründe maaşların oldukça iyi seviyelere geldiğini, ancak buna rağmen iş ilanlarına ilgi olmadığını ifade etti. Torun, “Otomobil sektöründe yeni güncel duruma bakıldığında piyasası büyümekte fakat ara eleman veya sektöre girecek çalışanlardan öğrencilerde bir sıkıntı yaşanmakta. Aileler, otomobil sektörüne çocuklarını ağır iş dolayısıyla vermiyor. Otomobil gerçekten ücretlendirme olarak iyi bir pozisyona geliyor. Şu anda iyi bir kalfa 30-35 bin lira civarında alıyor. Bu sektörde bu işleri daha iyi yapılabildiğinde maaşlar 45-50 bin TL’ye gelebiliyor” şeklinde konuştu.

Torun, mesleğin geleceği için acil olarak ara eleman yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı. “Çocukların okulda olup kendilerini geliştirmeleri ve bu sektöre adım atmaları gerekiyor. Kendi oğlumu da üniversitede otomobil sektörüne yazdırdım. Piyasa büyüyor ancak ara eleman sıkıntısının giderilmesi lazım” dedi.

Bu çırak krizi devam ederse, önümüzdeki 10-15 yıl içinde otomotiv tamir sektöründe büyük bir boşluk oluşabileceği öngörülüyor. Özellikle meslek eğitimi alacak gençlerin teşvik edilmesi ve sektörün cazip hale getirilmesi, sorunun çözümü için önemli adımlar arasında yer alıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
O işi kimse yapmak istemiyor! Ustalar, çırak bulamıyor: 50 bin liraya kadar maaşı var
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz